Ідеальний варіант. Який сніданок є найбільш корисними
Вуглеводи — основа правильного харчування, і їсти їх потрібно саме вранці
Сніданки на основі цільних круп і зернових продуктів — ідеальний варіант вранці. Це каші, цільнозерновий хліб і страви з цільнозернового борошна. ⠀
Плюси таких сніданків:
1. Повільні (складні) вуглеводи дають заряд енергії, яка повільно вивільняється, і ми використовуємо її довго. Правильний сніданок забезпечує відчуття комфортної ситості на 3-4 години.
2. Вранці, приблизно з 7 до 10 годин, наш метаболізм найкраще стимулюється саме вуглеводами (для порівняння — ввечері переважає білкова стимуляція).
3. Складні вуглеводи зранку допомагають контролювати рівень цукру в крові.
4. Складні вуглеводи вранці стимулюють наш шлунково-кишковий тракт, дуже добре впливають на здоров’я мікрофлори кишечника.
5. Високий вміст клітковини активізує роботу кишечника і природним чином очищає організм.
6. За ніч у нас може трохи застоюватися жовч. Сніданки кашами активізують роботу жовчного міхура. Це профілактика застоїв і утворення згустків та каменів у жовчному міхурі.
7. Вуглеводи — основа правильного харчування, наша енергія, наше паливо. Їсти їх потрібно саме вранці, в першій половині дня, коли у нас найвищий рівень обміну речовин, коли тіло найбільше потребує енергії. У другій половині дня нам не потрібно стільки енергії, метаболізм сповільнюється, зайва енергія дуже швидко запасається в жир. ⠀
Але не кашею єдиною. Вуглеводи самі по собі перетравлюються дуже швидко і ви можете відчути голод вже через 2 години. Скомбінуйте кашу з корисними жирами — авокадо, олія, насіння і горіхи, сир, — або з невеликою кількістю легкого білка (сир, яйце, риба, птиця). І не забувайте про овочі!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения Нового Времени
Більше блогів тут