Гід фестивалем Whisky Dram

20 листопада 2017, 12:30
Новини компаній

25 листопада в Києві відбудеться фестиваль односолодових віскі – WHISKY DRAM

Без зайвої скромності можна сказати, що це одна з найбільш значущих подій в сфері віскі і вже точно – найбільш вражаюча за складом учасників і представлених напоїв.

Цього року Whisky Dram пройде вже втретє, отже, ми побачимо ще більше людей з шотландським акцентом і отримаємо доступ до дегустації 350 найкращих віскі світу.

Дегустаційний зал

Відео дня

Дегустаційний зал – це, насамперед, те, заради чого варто йти на фестиваль. Тут на 1 день оселяться разом 70 брендів односолодових із Шотландії та Азії, бурбонів та ірландських віскі. Будемо пробувати їх драмами: 1 драм – 20 мл (від 20 грн).

Про серйозність наших намірів занурити гостей в тему односолоду говорить список запрошених гостей і позиції, які привозять в Україну спеціально до фестивалю, іноді в валізах.

Бренд-амбасадори
До Києва їде Карен Фуллертон з Glenmorangie, яка нещодавно представляла бренд на шанхайському Whisky Live, Aшок Чокалінгам, амбасадор гучного індійського віскі Amrut, Джон Квін, що працює на Tullamor Dew з 1974 року та названий Whisky Brand Ambassador of the year в 2016 році, Енді Белл – амбасадор Arran, віскі-експерт Еркін Тузмухамедов, Віанея Соловйова – амбасадор віскі Macallan, Михайло Калачов з Bruichladdich, Стівен Камерон – Gordon & MacPhail, Едгар Грісуліс і Девід Мудра – Four Roses, Хаг Мак Габана – Teeling, Алісон Споварт – Ian Macleod, Ервін Тріковскі – Singleton, Калум Фрейзер – Loch Lomond Group, Саюма Ояма – амбасадор Nikka та інші не менш цікаві гості.

Кімната колекційних віскі Selective Whisky
Для рідкісних і ексклюзивних напоїв виділена спеціальна кімната – Selective Whisky. Тут зібрано закриті дистілери, рідкісні релізи та останні пляшки видатних односолодових – все, за чим полюють колекціонери з усього світу. Випити такі позиції в Києві можна не часто, якщо не сказати практично ніколи. А ціни на них з кожним роком зростають. Звісно, все це можна буде спробувати порційно.

Зона лекторій
У цьому році фестиваль пройде вже на двох поверхах КВЦ Парковий. Розширення площі вимагала окрема зона food-pairing із майстер-класами з поєднання віскі та більша кількість заявлених лекцій від амбасадорів. Вирішили не перекладати іноземних гостей з англійської, щоб в процесі не розгубити важливі деталі захоплюючих історій. Цього разу лекції відбудуться у 4-х залах, розташованих на третьому поверсі.

Food Pairing

Зона Food Pairing є абсолютним нововведенням і заслуговує на увагу тих, хто вважає за краще дегустувати віскі не поспішаючи, в супроводі улюбленої їжі. Ми запросили знакових шефів, у кожного з яких своє бачення на поєднання віскі з їжею. Наприклад Володимир Таша (бренд-шеф First Line Group, ресторани «Улюблений дядько», «Життя чудових людей», «Наша Дача», Zuzu Brasserie, «Міське Кафе 16/54», «Чехов», «Абажур») взявся експериментувати з витримкою віскі в різних бочках і разом з амбасадором віскі Arran Whisky Енді Беллом представить своє бачення того, як має виглядати трапеза, якщо ви віддаєте перевагу віскі з регіону Highland. А Володимир Ярославський, шеф-кухар ресторану LUCKY разом з амбасадором Benriach Distillery взялися за інтерпретацію регіону Спейсайд, утім в тому ж напрямі рухаються й шеф-кухарі ресторану «CHI» Джейсон Янг і Гірдхарі Вішвакарма в компанії амбасадора Glenfiddich Олександра Івченка.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Кава і їжа

На час фестивалю в дегустаційний зал переїде з Good Wine кав'ярня Yellow Place. Хлопці готують 6 варіантів Irish Whisky на Tyrconell (Ірландія), Glendronach (Шотландія), Glenglassaugh (Шотландія), Nikka (Японія), Amrut (Індія), Four Roses small batch (США). Кажуть, такої кількості варіацій не було ще ні в кого.

Під їжу в цьому році відведено окрему зону на третьому поверсі. Тут все, що потрібно, щоб вгамувати голод і відпочити від дегустацій: хот-доги, ситні супи та щільні десерти.

Зона PUBLIC TALK

Концепт цієї зони можна описати коротко: від непрофесіоналів не професіоналам. Ми запросили кількох "віскі-маніяків", які розкажуть про подорожі на дистилерії в Айлі, поділяться досвідом формування віскі-колекцій, а також власними проектами витримки віскі в бочках, зокрема з-під українського вина. Зона відкрита для відвідування всім гостям фестивалю.

WHISKY BAR

З інших нововведень на особливу увагу заслуговує бар. Тут 7 найкращих барменів України на 1 день стануть великою родиною. Їхнє завдання – зблизитися та запропонувати своє бачення сучасних коктейлів на основі односолодових віскі. На третьому поверсі КВЦ Парковий в зоні бару на вас чекатимуть: Надир Кучкаров (Hendrick's Bar) із коктейлем Peat November на основі BenRiach, Віктор Правосудов (шеф-бармен WineBureau і бренд-амбасадор Amaro Montenegro) і його The Velvet на основі бурбона Four Roses, Ірина Машихіна (boutiquebar BIANCORO) і осінній коктейль The Irish Pear на Tullamore Dew, Саша Скубач (ex-бармен Hendrick's bar та True Burger Bar, засновник проекту Tap's) з коктейлем AKKI на японцеві Nikka, Назар Макаров (BARVY) і Old and Fashioned на основі Monkey Shoulder, Андрій Кужавські (RAY, Mr. ZUMА, Mercato Italiano) з коктейлем Monkey Сatcher на Amrut і прекрасна Еля Михайленко (БарменДіктат), шеф-бармен бару Whisky Dram.

Магазин

Всі представлені напої, а також бокали й аксесуари будуть доступні в поп-ап магазині Good Wine на першому поверсі. В цей день буде діяти спеціальна ціна на всі односолодові -10%. Крім віскі, тут можна буде купити футболку, світшот та іншу сувенірну продукцію фестивалю.


Показати ще новини
Радіо НВ
X