«Бачив на власні очі». Євген Клопотенко розповів, чим ЗСУ здивували його під час участі в міжнародних військових навчаннях

3 травня 2022, 15:32

Український кулінар та активіст Євген Клопотенко розповів підписникам, чому вважає українську армію однією з найпрофесійніших та найсильніших.

Війна Росії проти України — головні події 3 червня

Минулого літа кухар готував їжу для військових, які брали участь в українсько-британських військових навчаннях, тому на власні очі спостерігав за тим, як вони проходили. Про це він розповів у своєму Instagram.

Відео дня

«Історія, яку я хочу вам розповісти, бо бачив на власні очі. Я ще майже рік тому запідозрив, що наша армія — найсильніша серед усіх. Отже, це було влітку, українсько-британські військові навчання. 12 днів, все лише за стандартами НАТО, оборона, контратаки, водні перешкоди, рейди, бої в урбанізованій місцевості. У сумі кілька тисяч військових від нас та Британії, Америки, Литви та Швеції.

І от я там стою на полі, варю борщ, підглядаю за змаганнями одним оком, бачу, як працюють наші, і виловлюю з каструлі свою відвислу щелепу. ЗСУ діяли так, що не тільки я, але й усі країни-партнери цього навчання були в шоці. Я вам це як свідок кажу. Сильно, красиво, технічно. Тому знайте, що наші вже давно топ-оф-зе-топ. Захотів вам про це розповісти.

Сам згадав, бо минулого тижня отримав он ту штуку на фото. Звучить воно, звісно, гучно — відзнака. То просто табличка, яка підтверджує те, що я там був і варив борщ. І як людина, яка бачила і стояла поруч скажу, що українська армія — міць. Тому, котики, Україна в руках дуже сильних спеців. Віримо у ЗСУ. Цьом", — написав Клопотенко.

Також пізніше він опублікував допис, у якому розповів, як з колегами допомагає Україні під час війни, роблячи свою справу:

«Я зараз живу простою думкою. Війна триває, нічого ще не скінчилося, підтримка потрібна, розслаблятися не можна, працювати у своєму руслі треба. Радію тому, що ми на початку березня з @inna_np змогли відкрити бістро у Львові.

Запустити новий бізнес з соціальною складовою під час війни — то було наше найкраще рішення. Бо один заклад за 2 місяці роботи — це 15 000 українців, які прийшли до нас, коли їм важко, і змогли безкоштовно поїсти за нашим меню № 2. Один заклад — це 25 людей, у яких є робота. Це можливість платити за оренду і комунальні послуги. Це гроші, які йдуть на підтримку України. Це очі, які горять, бо ми обіймаємо людей через смачну їжу і даємо їм відчуття комфорту. Це можливість тримати культуру країни, бо наша їжа — це Україна і містить багато українських акцентів. З новин.

Ми запустили сніданки, там є різне, але важливе — сніданок по-українськи, де ніжний крем, шпинат і безліч деталей. Наш пампушкобургер б‘є всі рекорди, які тільки можна, а ще у ньому соус з копченої груші і ще 17 інгредієнтів. От придумали лимонад з чебрецем, за яким скоро буде черга. Літня тераса на 60% готова, скоро приїдуть зонти. Проєкт дизайну приміщення також готовий. Крок за кроком йдемо до того, що хотіли. Ми вже Інші і чекаємо вас в @inshi.bistro. Цьом", — поділився Клопотенко.

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко запропонував перейменувати одну з київських вулиць на честь Борщу. Про це повідомили на сайті КМДА.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо NV
X