«Італійські канікули». Євген Клопотенко розповів, як провів відпустку

2 серпня 2021, 12:46

Кулінарний експерт, шеф-кухар та фуд-блогер нещодавно повернувся зі своєї подорожі в Італію і поділився зі своїми підписниками враженнями.

«Їв я там добре. У мене було особливе багаторазове харчування. Можна сказати, у мене була терапія їжею. Ората гриль з фісташками, всі види джелато (із сицилійською фісташкою — зе бест), паста з оливками, паста з морепродуктами, паста з лимонами, паста з м‘ятою, паста з мідіями, паста з баклажанами, паста з вонголе, один великий торталінь з жовтком, морська капустянка (така креветка), тирамісу, піца маринара, піца диявола, піца кон прошуто, піца кон песто, фокача з розмарином та 25-річним бальзаміком, каннолі, тальята з креветок, тальята зі свинини, закуска з копченої буррати, карпачо з риби меч, профітролі з шоколадним мусом, паста кон сальсічча, ризото з грибами, котлета меланезе, тартар з кольорової риби, сардини. Це лише те, що я можу згадати», — написав Євген Клопотенко.

Відео дня

Кулінар також розповів, що привіз із собою чашечку для еспресо, з якою тепер ходить у кав’ярні, щоб випиваючи напій, завжди відчувати італійську атмосферу.

Євген Клопотенко у відпустці рибалив, а також знайшов час і для навчання:

«Багато навчався кулінарії. Завдяки прекрасному Джону Ночіта прокачав свої пастові скіли, знайшов ідеальні пропорції для тирамісу і ще багато чого. Чекайте рецепти на klopotenko.com і на моєму ютуб-каналі, одним словом».

Шеф-кухар зізнався, що повертатися до роботи йому трохи складно, тому робитиме це поступово.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X