«Навіщо говорити про г*вно та про святе?». Євген Клопотенко розповів, як зробити окрошку українською і чому не можна порівнювати борщ та щі

12 червня, 16:23
Євген Клопотенко (Фото:instagram.com/klopotenko)

Євген Клопотенко (Фото:instagram.com/klopotenko)

Ресторатор, гастроексперт та шеф-кухар Євген Клопотенко в інтерв'ю Славі Дьоміну розповів, як приготувати український холодний суп.

Ресторатор підкреслив, що «борщ вже переміг щі». «15 років тому я летів Протасовим яром на Жигулях 170 км/год. Думав, що обшивка розлетиться. Ліворуч від мене їхав „гелік“, якого я обігнав. І для мене це було досягнення, але потім мені здалося, що він навіть не змагався зі мною, а просто їхав. Тут аналогічно — борщ вже переміг щі. Я б в одному реченні борщ і щі не озвучував. Навіщо говорити про г*вно та про святе? Це заборонено моїми правилами. Борщ переміг та переможе», — прокоментував Клопотенко.

Відео дня

Кулінар розповів, як приготувати український холодний суп. «Окрошка є глибоко в нашій культурі, залите олів'є. Є українська страва кисилиця. Я три роки працював над нею. Потрібно взяти одну молоду картоплину, розрізати навпіл і запекти в духовці. Після цього покласти її у тарілку, нарізати свіжу моркву, трохи кропу та взяти йогурт, бажано без додавань. Заливаємо йогуртом усю цю нарізку, додаємо чорний перець і можна покласти шматочки хліба, як сухарики. І отримуєш такий український холодний суп», — розповів Клопотенко.

https://www.youtube.com/watch?v=sJwSjv8gCBU
Показати ще новини
Радіо НВ
X