«Супер круті». Євген Клопотенко розповів про сухпайки українських захисників і відповів, чи виникало у нього бажання піти в тероборону

6 серпня, 11:17
Євген Клопотенко (Фото:instagram.com/klopotenko)

Євген Клопотенко (Фото:instagram.com/klopotenko)

Український кулінарний експерт, бізнесмен, шеф-кухар Євген Клопотенко в інтерв'ю проєкту Як ти? із Григорієм Решетником розповів про волонтерську діяльність під час війни.

«Словами не передати, настільки це складно. Поїхати за кордон на 7−10 днів, організувати п’ять званих вечер. На другий день стоїш такий „зелений“, а тобі: „Євгенію, розповідайте“. Готую високу кухню, рівень — найдорожчий у світі. Людям важко, коли я покинув країну, ніби втік. Ми збираємо десь 25−30 тисяч євро, купуємо машини, сухпайки», — говорить Євген. Він заздалегідь склав тривожну валізу і заправив повний бак автомобіля. Після початку повномасштабного вторгнення Клопотенко виїхав до Львова.

Відео дня

Кулінар відповів, чи виникало у нього бажання піти в тероборону: «У мене такого бажання немає. Якщо треба буде, то, зрозуміло, піду, а що робити. Я до війни ще воював на культурному фронті».

Клопотенко розповів і про сухпайки українських військових. «Сухпайки я дегустував, вони супер круті. Там є борщ і ми єдина армія у світі з першою стравою в сухпайках. Ні в кого у світі такого не має. Є питання до харчування у військових частинах. У нас інші стандарти, навіщо ми навчалися тоді у НАТО? Прийди у військову частину п’ять років тому і зараз, ти взагалі будеш у шоці. Їжа — це частина морального духу. Ти, коли відкриваєш російські пайки, розумієш, що тебе лайном годують. Я куштував. Там просто смердючий, галімий Союз», — зазначив ресторатор.

Шеф-кухар розповів, що Michelin пішли з російського ринку. «У лютому вийшли. Туди ніхто не поїхав, туристів немає. Країна — канцельована. Їх прибрали з усіх премій», — додав кулінарний експерт.

https://www.youtube.com/watch?v=pm9sb9p1D5g

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X