Роли з крабовими паличками і рецепт по хокку. Як пройшов четвертий випуск шоу МастерШеф-11 і хто покинув проект
У новому випуску кулінарного шоу МастерШеф кухарям-аматорам довелося розробляти концепцію для власного ресторану і придумувати страви, надихнувшись японською поезією.
18 вересня на телеканалі СТБ вийшов четвертий ефір кулінарного шоу. У першому завданні учасники поділилися на дві команди. Андрій Кадай став капітаном червоних фартухів, а Євген Лобанов — синіх. Їх завданням було розробити концептуальне меню для ресторану, в яке повинні були увійти закуска, перша страва, основна і десерт. Всі страви повинні були бути об'єднані однією ідеєю.
За результатами цього кулінарного батла перемогла команда «червоних». «Сині» вручили чорні фартухи Тамарі Мельниковій і Тетяні Ільїній.
У другому конкурсі учасники поділилися на пари. Вони отримували конверти з японськими віршами хокку, присвяченими одній з пір року. Її кулінарам належало втілити у своїй страві.
За результатами другого конкурсу ряди чорних фартухів поповнили Світлана та Дмитро. У останньому змаганні їм належало приготувати по дві страви з інгредієнтів, які їм вибирали суперники. Учасники по черзі вибирали інгредієнти для своїх страв, а потім конкуренти міняли їх (наприклад, червону рибу на крабові палички).
У четвертому випуску припинила боротьбу за звання МастерШеф Тамара Мельникова. Вона не змогла приготувати правильно суші з козячим сиром і крабовими паличками. Судді навіть не захотіли куштувати її страву.
- Корисний сніданок. Рецепт солоних сирників від судді МастерШеф Володимира Ярославського
- «Зірки йдуть, щоб стати легендами». Українські кулінари відреагували на смерть учасниці МастерШеф Стелли Клименко
- «Потрібно бути з голочки». Ектор Хіменес-Браво зізнався, від чого йому довелося відмовитися через популярність