МастерШеф-11. Хто з учасників залишив проєкт у 14 випуску

22 листопада 2021, 21:24
Судді проекту (Фото:СТБ)

Судді проекту (Фото:СТБ)

20 листопада на телеканалі СТБ вийшов 14-й випуск 11 сезону шоу МастерШеф. Учасники продовжили боротьбу за звання найкращого кулінара-любителя країни.

У попередньому випуску шоу залишила учасниця Даша Євтух. Інші любителі 11-го сезону продовжують боротися за перемогу. Цього разу вони виявляли себе не лише талановитими кулінарами, а й успішними стратегами. Учасники поділилися на пари. Кожній із них потрібно було подати суддям дві смачні страви, але стартові набори та девайси були мінімальні, приготувати повноцінні страви з них не вдалося б. Вони могли заробити потрібні продукти… граючи. Кожна пара мала по шість різних табличок, серед них: ферма (м’ясний продукт), поле (овочі та крупи), ставок иба та морепродукти), завод (посуд для приготування страв), ринок (обмін продуктами з учасниками), башта зла а один хід паралізує постачання продуктів у команді).

Відео дня

Для того, щоб отримати бажані інгредієнти, любителі будували свої містечка. Щоб щось збудувати, командам потрібно було за 5 хвилин приготувати амісбуш. Якщо Ектор його приймав, кулінари отримували зелене світло для будівництва та могли використовувати одну табличку. Спочатку для страви учасники застосовували стартовий набір, а вже потім могли додавати інгредієнти. Команди самі обирали найкращу для себе стратегію: збирати інгредієнти, змінюватись з колегами або стати для них «страшним сном».

Найгірше з умовами конкурсу впоралися Богдан, Максим, Владислав та Олександр. Саме тому вони одягли чорні фартухи.

Другий конкурс розпочався з вибору капітанів. Червоних очолив Богдан Шинкарьов, зелених Євген Лобанов, а синіх Серафим Дерега. Кожну команду чекали по дві різні концептуальні зони для роботи. Однак учасники не могли користуватися продуктовою коморою. Усі тематичні ресторани мали свій набір продуктів і змінюватися ними заборонялося. Методом жеребкування судді визначали які саме концепції діставалися командам. Перша концепція переносила любителів на космічний шатл: там різноманітніший вибір продуктів, а страви мають подаватися у спеціальних тюбиках для космонавтів. Друга зона — прогресивне майбутнє: роботи, гуманоїди, штучне м’ясо, безлактозне молоко і жодного глютену; їжа має бути повністю вегетаріанською. Під номером 3 — тропічний острів: екзотичні фрукти, різні коріння та ягоди. Наступна зона — бабусина кухня, де свіжі, домашні, прості та зрозумілі продукти в руках учасників мали перетворитися на улюблені та знайомі з дитинства страви.

Зона під номером 5 ― ресторан при лікарні: аматори мали довести, що навіть її можна перетворити на гастрономічну подорож. Остання зона — полярна станція, де в умовах віддаленості та екстремального холоду працівникам доступні лише банки з консервованими продуктами. Завдання команд — зробити заготовки для трьох страв у кожній зоні. Члени журі ходили на локації любителів та замовляли у них страви високої кухні. За страви, що потрапляли у концепцію, судді розплачувались шефами. Команда, яка отримувала менше шефів, програвала.

Зелена команда програла. Тому чорні фартухи отримали Михайло та Євген.

Влад, Євген, Михайло та Олександр змагалися на битві чорних. Конкурсна страва мала складатися з чотирьох компонентів: м’ясо, гарнір та два соуси. Кожен учасник мав вибрати лише один робочий цех. Любителі між собою обирали, хто з них упорається із заданими цехами. Під коробками на столах у них було по 4 інгредієнти, які мали стати зірками страв учасників.

Страва Михайла поступалася суперникам, саме тому він залишив проект у 14 випуску МайстерШеф-11.

Михайло Дмитрієв (Фото: СТБ)
Михайло Дмитрієв / Фото: СТБ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X