Жіночий суперфінал. Став відомий переможець шоу МастерШеф-10

27 грудня 2020, 09:00
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

У суботу, 26 грудня, на телеканалі СТБ відбулися одразу два фінальні випуски 10 сезону популярного кулінарного шоу МастерШеф.

За перемогу боролися Дмитро Балита, Іра Раковчен, Яна Балог, Ірина Маленко, Юля Венедиктова, Мірра Борисова та Марія Кривенко.

Підтримати колег приїхали учасники, що раніше залишили шоу. Володарям білих кітелів потрібно було продемонструвати всю свою майстерність. Під час першого етапу кулінари готували страви з продуктових наборів, які використовували на кастингу. Після цього випробування кухню покинули Іра Раковчен та Марія Кривенко.

Відео дня

На початку другого конкурсу Мірру Борисову викликали судді для окремої розмови. Фіналістка не використала перець чилі та смородину під час першого випробування, а за правилами конкурсу, повинна була включити у свою страву всі продукти. Саме через цю помилку Мірра залишила шоу. У другому конкурсі п’ятірці довелося справлятися з тим, через що вони ледь не позбулися білих фартухів, — їх очікували страви-страхи, з якими фіналісти боролися протягом проєкту.

Після другого конкурсу шоу покинули Дмитро Балита та Ірина Маленко. У суперфінал пройшли ті, на кого не робили ставки інші учасники. Юля Венедиктова, яку любителі взагалі не бачили у фіналі. І Яна Балог, яка, закінчивши навчання в медичному університеті, прийшла на шоу.

Перед суперфіналістками стояло завдання за 2,5 години приготувати не просто смачні закуски, основне блюдо і десерт, а шедевральні страви. На закуску Яна зробила паштет з качиних сердечок і горіхові хлібці. Як основну страву вона подала чорну тріску на пару з горіховим соусом та цвітною капустою. А на десерт приготувала кокосовий мус із крамблом з макадамії, ваніллю та кокосово-лаймовим морозивом.

На закуску Юлія приготувала щічки лосося з соусом із полуниці та бульйону. Потім подала гребінці з манго та грибним пюре та устриці з грибами, а на десерт — лимонний бісквіт з кокосовим желе, сирним кремом, меренгою і снігом з йогурту.

За рішенням суддів переможницею 10 сезону стала Яна Балог. Кулінар пройде навчання в школі Le Cordon Bleu.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X