Євген Клопотенко розповів, які страви готує для світових лідерів, які приїжджають до Києва потягами Укрзалізниці

9 квітня, 09:50
Євген Клопотенко (Фото:Кадр із відео)

Євген Клопотенко (Фото:Кадр із відео)

Ресторатор, шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко став гостем нового випуску Тихого вечора з Оленою Кравець на каналі ДІМ.

Як виявилось, Клопотенко та його команда подають страви для перших осіб країн світу та членів іноземних делегацій, які приїжджають до Києва потягами Укрзалізниці.

Відео дня

Ресторатор зазначив, що йому не кажуть, для кого саме він готує. «Мої ресторани готують. Іноді я навіть готую. Не часто, але буває.З міркувань безпеки говорять лише: „Сьогодні їде дуже близька подруга України“ або „Їде людина, яка не їсть свинину“. Коли з’являються фотографії, як зранку на вокзал прибув потяг і вийшов, наприклад, прем'єр-міністр Саудівської Аравії, тоді тільки ми розуміємо, кого годували. У нас є список, кого ми з серпня годували. Голова Європейського парламенту? Годували. Річард Бренсон? Годували. Орландо Блум нещодавно приїжджав і був у моєму ресторані. А мене не було на місці і я навіть з ним не познайомився», — розповів Клопотенко.

Кадр із відео
Фото: Кадр із відео

Олена Кравець також поцікавилася, у кого найдивніший смак. «В італійців! Ми їдемо, а нам кажуть: „А ви можете нам піцу приготувати? Це наші побажання“. Кажемо, може їм щось наше приготувати. Тоді вони: „Ну, добре. Готуйте вже своє“. Нагодували їх борщем, сирниками, тушкованими у квасі ребрами, десертом у вигляді яблука, запеченого з бринзою. Ми вчили провідників подавати на спеціальних тарілках. А потім вони записують відео зі словами, яка в нас надзвичайна кухня. Знали б ще, хто її готує! Вони знають про борщ, але багато хто не знав, що це не російська страва», — зазначив кулінар.

Показати ще новини
Радіо NV
X