Інспектор червоного гіда Мішлен розкрила секрети своєї професії

9 жовтня 2017, 12:32
Екс-інспектор червоного гіда Мішлен Ребекка Бур, яка пропрацювала на посаді 20 років, розкрила секрети однієї з найбільш таємних професій

Інспекторів Мішлен можна по праву назвати елітою серед ресторанних критиків. За рік вони пробують більше 270 страв, подорожують світом і вершать долі ресторанів: комусь присуджуючи зірки, а десь відбираючи, пише Esquire. На перший погляд легка робота, приховує безліч підводних каменів, частину з яких вирішила показати Ребекка Бур.

Відео дня

Повний день

За словами Бур, робота інспектора не просто займає весь день, вона займає практично все життя. Головний офіс відправляє інспекторів у відрядження по всьому світу, тому що вони повинні бачити все розмаїття ринку, щоб розбиратися в трендах і правильно оцінювати. Крім того, ця професія не така гламурна, як здається на перший погляд. Часто доводиться їсти у провінційних закладах і задушливих забігайлівках, щоб відкрити щось нове, адже головний критерій оцінювання - авторська кухня.

© Michelin Guide/Instagram
© Michelin Guide/Instagram Фото:

Анонімність

Одне з головних правил - ресторани не повинні знати про прихід інспектора. Тому, кожен експерт поводиться як звичайний клієнт: замовляє, їсть і платить. Але якщо десь інспектора впізнають - слух про це розходиться дуже швидко. Завжди потрібно бути винахідливим, щоб залишитися в тіні. За словами Бур, експерти завжди бронюють столики під вигаданими іменами і навіть відвідують заклади з новою зовнішністю. Деякі її колеги навіть носять перуки і лінзи.

Глибокі знання

Робота інспектора полягає не тільки в чудовому знанні кухонь світу, але і в розумінні функціонування ресторану. До приходу в Мішлен багато експертів вивчали кулінарію або готельно-ресторанний бізнес, а також деякий час працювали за фахом.

© Michelin Guide/Instagram
© Michelin Guide/Instagram Фото:

Незалежність

Звичайно оцінка інспектора - незалежна і на неї ніяк не може вплинути ресторан. За словами Бур, іноді шефи обурюються через те, що їх старання не були оцінені зіркою. На це інспектор може скласти відгук, але абсолютно не зобов'язаний. Інспектори не позиціонують себе консультантами і завжди тримають дистанцію із закладами і шефами.

Стиль життя

На думку Бур, щоб бути хорошим інспектором, цією роботою потрібно жити і отримувати від неї величезне задоволення. Вона надає відмінну можливість спробувати величезне розмаїття страв від іменитих і просто хороших шеф-кухарів, побачити світ і познайомитися з кулінарними традиціями світу.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X