«Юшка по-французьки». Рецепт буйабеса з українських продуктів від Євгена Клопотенка

24 березня 2021, 05:15

Кулінарний експерт поділився спрощеним рецептом французького супу буябес, в якому замінив складні продукти на більш доступні та зрозумілі варіанти.

Якщо я напишу вам, що треба купити окуня, тріску, молюсків та шафран — ви відправите мене до біса. Типу сам, Женю, сьорбай свій буябес. А я так не хочу. Хочу, щоб у нас з вами були любов і порозуміння. Тому цей рецепт буябесу спрощений та адаптований під українські реалії. Щоб ви не довбалися довго з бульйоном та не лякалися складної риби", — розповів Євген Клопотенко.

Відео дня

Для супу кулінар пропонує взяти минтая, до якого багато людей ставиться з недовірою. Однак минтай — океанічна риба із тріскових, яку виловлюють на Алясці, тому Євген Клопотенко наполегливо рекомендує переглянути своє ставлення до цієї риби.

Рецепт буябесу на український манір

Інгредієнти:

  • 2 тушки минтая
  • картопля 300г
  • помідори 400г
  • солодкий червоний перець
  • фенхель
  • часник
  • цибуля
  • петрушка
  • цедра апельсину
  • трохи чилі
  • паприка (якщо є - копчена)
  • сіль
  • лавровий лист
  • оливкова олія
  • біле сухе вино

Приготування

Наріжте овочі довільними досить крупними шматочками. Неочищену цибулю розріжте навпіл, потім ви її просто заберете із супу.

Нагрійте олію, додайте до неї цибулю, а за хвилину — перець, зелень та рибу. Присмажте усе разом.

Додайте біле вино, посмажте ще трошки, а потім додайте томати, картоплю та цедру апельсина.

Залийте все водою та проваріть до готовності картоплі.

«Ідеальна історія: наварити буябесу, залізти у ванну та уявляти, що ви десь на морі. Типу їсте юшку, яку дружини місцевих рибалок зготували зі свіжовиловленої риби» — радить Євген Клопотенко.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X