«Смачніше тільки в Ізраїлі». Рецепт домашнього хумусу від Тетяни Литвинової

6 лютого 2021, 03:46

Кулінарний експерт розповіла, як приготувати домашній хумус з пряними спеціями.

«Євреї говорять, що хумус — це щастя в домі. Адже хумус — це не просто намазка на хліб, страва може бути і першим, і другим, а для деяких — навіть десертом», — жартує Тетяна Литвинова.

Відео дня

Рецепт хумусу

Інгредієнти:

  • Нут відварений — 300 г (150 г — сухого)
  • Сік лимона — ½ шт.
  • Паста тахіні (кунжутна) — 100 г.
  • Оливкова олія — 30 мл
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Спеції - зіра, перець каєнський, паприка
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Замочіть нут на ніч, додавши в нього сік половини лимона. Вранці відваріть нут до готовності і очистіть його від плівок, що дуже важливо!

Далі відправте нут в чашу блендера і збийте до однорідної маси, потім додайте часник, сіль, пасту тахіні та лимонний сік, а потім і оливкове масло. Готово! Перекладіть пасту в тарілку, полийте зверху оливковою олією, посипте зірою, паприкою і по можливості кедровими горішками. Їсти можна з хлібом, а краще з пітою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X