«Смачніше тільки в Ізраїлі». Рецепт домашнього хумусу від Тетяни Литвинової
Кулінарний експерт розповіла, як приготувати домашній хумус з пряними спеціями.
«Євреї говорять, що хумус — це щастя в домі. Адже хумус — це не просто намазка на хліб, страва може бути і першим, і другим, а для деяких — навіть десертом», — жартує Тетяна Литвинова.
Рецепт хумусу
Інгредієнти:
- Нут відварений — 300 г (150 г — сухого)
- Сік лимона — ½ шт.
- Паста тахіні (кунжутна) — 100 г.
- Оливкова олія — 30 мл
- Часник — 1 зубчик
- Сіль — 1 ч.л.
- Спеції - зіра, перець каєнський, паприка

Приготування:
Замочіть нут на ніч, додавши в нього сік половини лимона. Вранці відваріть нут до готовності і очистіть його від плівок, що дуже важливо!
Далі відправте нут в чашу блендера і збийте до однорідної маси, потім додайте часник, сіль, пасту тахіні та лимонний сік, а потім і оливкове масло. Готово! Перекладіть пасту в тарілку, полийте зверху оливковою олією, посипте зірою, паприкою і по можливості кедровими горішками. Їсти можна з хлібом, а краще з пітою.
Смачного!