У цукровій глазурі. Рецепт шоколадних пряників від Лізи Глінської
Кулінарний експерт і кондитер розповіла, як приготувати шоколадні пряники в цукровій глазурі.
«Ці пряники можна взяти з собою в дорогу або дати дитині в школу. Адже з ними нічого не відбувається, вони добре зберігаються. Хоча не впевнена, що їх доведеться зберігати», — розповідає Ліза Глінська, більше кондитерських рецептів якої можна знайти в її книгах. А ще звісно, їх варто приготувати дітям на зимові свята й день святого Миколая.
Рецепт шоколадних пряників
Інгредієнти
Пряникове тісто:
- 200 мл молока
- 50 г меду (1,5 ст.л.)
- 20 г вершкового масла
- 1 ч.л. кориці
- 1 ч.л. імбиру
- 1/3 ч.л. мускатного горіха
- 100 г борошна (I частина)
- 200 г цукру (1 ст. об'ємом 250 мл)
- 40 г жовтка (2 шт.)
- 250 г борошна (II частина)
- 60 г какао-порошку (4 ст.л. з гіркою)
- дрібка солі
- 7 г харчової соди (0,5 ч.л.)
Айсінг:
- 60 г білка (2 шт.)
- 250 г цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку (або дрібка лимонної кислоти)

Приготування:
1. Змішайте молоко, прянощі, мед, розтоплене вершкове масло та прогрійте до кипіння.
2. Змішайте цукор і борошно (I частина), перемішайте.
3. Додайте в суху суміш молоко з прянощами та перемішайте. Дайте постояти кілька хвилин, а потім додайте жовтки і знову перемішайте.
4. Змішайте борошно (II частину), харчову соду, сіль і какао-порошок. Додайте половину сухих інгредієнтів через сито в заварну основу, перемішайте. Додайте через сито решту сухих інгредієнтів і замісіть тісто — усе борошно повинне зволожитися.
5. Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см, за допомогою форми виріжте пряники і викладіть їх на деко з пергаментом.
6. Випікайте пряники в розігрітій до 180С духовці з конвекцією 10 хвилин. Дайте готовим пряникам охолонути.
7. Приготуйте Айсінг: змішайте цукрову пудру, лимонний сік, білки та перемішайте.
8. Змастіть айсінгом пряники з усіх боків.
Смачного!