Затишний сніданок. Повітряні оладки на молоці за рецептом Лізи Глинської

12 травня 2021, 05:15

Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати повітряні оладки на дріжджах.

«Ці дріжджові оладки асоціюються у мене з бабусею і мамою, домашнім теплом і затишком», - поділилася Ліза Глінська, більше рецептів якої можна знайти в її книгах. А якщо готувати такі оладки своїм дітям, ви теж подаруйте їм таку приємну асоціацію з цією простою, але смачною стравою.

Відео дня

Рецепт оладок

Інгредієнти:

  • 200 мл молока (0,8 склянки)
  • 5 г цукру (0,5 ч. л.)
  • ванільний цукор (за бажанням)
  • 2 г сухих дріжджів
  • 150 г борошна (6 ст.л. з гіркою)
  • 20 мл рослинної олії  (1 ст. л.)
  • дрібка солі
  • олія для смаження
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування:

1. Просійте борошно через сито, додайте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте, відставте на 10 хвилин.

2. Додайте сіль, тепле молоко та рослинну олію. Перемішайте до однорідності.

3. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником, залиште його підходити в теплому місці без протягів 30-40 хвилин.

4. Розігрійте пательню з олією, викладіть ложкою тісто й обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін.

5. Викладіть готові оладки на паперовий рушник. Подавайте оладки теплими з варенням або сметаною.

Смачного!

Оладки на молоці та дріжджах - відеорецепт

Показати ще новини
Радіо NV
X