Затишний сніданок. Повітряні оладки на молоці за рецептом Лізи Глинської
Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати повітряні оладки на дріжджах.
«Ці дріжджові оладки асоціюються у мене з бабусею і мамою, домашнім теплом і затишком», - поділилася Ліза Глінська, більше рецептів якої можна знайти в її книгах. А якщо готувати такі оладки своїм дітям, ви теж подаруйте їм таку приємну асоціацію з цією простою, але смачною стравою.
Рецепт оладок
Інгредієнти:
- 200 мл молока (0,8 склянки)
- 5 г цукру (0,5 ч. л.)
- ванільний цукор (за бажанням)
- 2 г сухих дріжджів
- 150 г борошна (6 ст.л. з гіркою)
- 20 мл рослинної олії (1 ст. л.)
- дрібка солі
- олія для смаження

Приготування:
1. Просійте борошно через сито, додайте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте, відставте на 10 хвилин.
2. Додайте сіль, тепле молоко та рослинну олію. Перемішайте до однорідності.
3. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником, залиште його підходити в теплому місці без протягів 30-40 хвилин.
4. Розігрійте пательню з олією, викладіть ложкою тісто й обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін.
5. Викладіть готові оладки на паперовий рушник. Подавайте оладки теплими з варенням або сметаною.
Смачного!