Тягучий і хрусткий. Рецепт смаженого сиру від Євгена Клопотенка

10 березня 2021, 04:04

Кулінарний експерт розповів, як приготувати тягучий смажений сир у хрусткій паніровці, «немов янголята під звуки арфи зробили це на сирних небесах».

Ця страва — одна з найпопулярніших закусок у багатьох ресторанах, а в Чехії та Словаччині є традиційною вуличною їжею. Найчастіше такий сир подають із журавлинним соусом, однак Євген Клопотенко, щоб збалансувати сирний смак, пропонує додати всередину кульок солоний огірок.

Відео дня

Рецепт смаженого сиру

Інгредієнти:

  • 350 г твердого сиру
  • 30−50 г витриманого сиру (типу Старий Голландець) за бажанням
  • 2 жовтки
  • сіль, мелений перець, орегано за смаком
  • 50 г борошна
  • солоні огірки
  • панірувальні сухарі
  • 400 мл олії

Приготування

Дрібно натріть сир. Якщо додаєте витриманий сир для насиченості смаку, зменшіть частку звичайного сиру.

Потім до сирних пластівців додайте 2 жовтки, сіль, мелений перець, орегано та борошно. Перемішайте, щоб отримати сирне тісто.

З тіста сформуйте маленькі кульки чи палички, додаючи всередину шматочки солоних огірків, та обкачайте їх у панірувальних сухарях.

Нагрійте до дуже гарячого стану олію. Кидайте туди кульки, смажте до рум’яності та діставайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X