Сирний десерт з меренгою. Торт Сльози ангела за рецептом Лізи Глінської

29 грудня 2020, 03:10

Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептом красивого і вишуканого сирного торта Сльози ангела.

Свою меланхолійну назву торт отримав через те, що на мерензі готового торта утворюються маленькі крапельки сиропу, які виглядають на десерті, як витончені прикраси.

Відео дня

Незважаючи на не дуже святкову назву, цей торт буде чудовим рішенням для новорічного меню.

Рецепт торта Сльози ангела

Інгредієнти для пісочної основи:

  • 150 г борошна (6 ст. л. з гіркою)
  • 75 г вершкового масла (замороженого, жирність не менше 82%)
  • 60 г жовтка (3 шт.)
  • 45 г цукру (2 ст. л.)
  • 4 г розпушувача (1 ч. л.)
  • 1 г солі (на кінчику ножа)

Інгредієнти для сирної начинки:

  • 500 г кисломолочного сиру (2 склянки об'ємом 250 мл, жирність 9%)
  • 100 г яєць (2 шт.)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 100 г сметани (4 ст. л., жирність 15−20%)
  • цедра апельсина
  • 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. Л. З гіркою)

Інгредієнти для меренги:

  • 90 г білка (3 шт.)
  • 90 г цукру (3, 5 ст. л. з гіркою)
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування

Приготуйте пісочну основу:

1. Змішайте борошно, розпушувач і сіль. Натріть у сухі інгредієнти масло.

2. Змішайте цукор з жовтками, відправте до сухих інгредієнтів і замісіть тісто.

3. Розкачайте тісто між двома листами пергаменту в коло діаметром 25−26 см і приберіть його на 10−15 хвилин в холодильник.

4. Зніміть пергамент з тіста, перекладіть тісто в форму, формуючи бортики висотою 4 см. Надлишки нерівного краю борту обріжте.

5. Відправте форму з тістом в морозилку на 15−20 хвилин.

Приготуйте сирну начинку:

1. Натріть цедру апельсина.

2. Змішайте сир, сметану і цукор і пробийте до однорідної консистенції. Додайте цедру.

3. Додайте кукурудзяний крохмаль, яйця і перемішайте.

4. Увімкніть духовку на 180С з конвекцією і дістаньте з морозильної камери тісто. Вилийте сирну начинку в форму з тістом і відправте випікатися в розігріту духовку на 30−35 хвилин.

Приготуйте французьку меренгу:

1. Збийте білок до пишної піни.

2. Додайте порціями цукор, продовжуючи збивати. Збийте до стійких піків.

Зберіть торт:

1. Дістаньте форму з тортом із духовки, викладіть зверху на сирну начинку меренгу.

2. Знизьте градус на 160С, відправте форму з тортом знову в духовку на 10 хвилин.

3. Дістаньте форму з тортом і накрийте зверху великою мискою або каструлею, залиште до повного охолодження. Саме в цей час на торті з’являться крапельки сиропу.

4. Зніміть миску або каструлю, зніміть форму з торта і перекладіть торт на тарілку.

Смачного!

Торт Сльози ангела - відео-рецепт

Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X