Крабовий, рибний, із печінки. Три несолодкі закусочні торти на новорічний стіл

26 грудня 2021, 04:19

Замість звичних салатів на Новий рік 2022 на закуску можна зробити торт з риби, крабових паличок та печінки. Варіацій приготування закусочних тортів дуже багато. Головна зручність у такій закусці в тому, що з невеликої кількості інгредієнтів виходить досить велика порція.

Закусочні торти популярні у слов'янській кухні. Зазвичай, ці страви є окрасою святкового столу. Рибний, крабовий та печінковий торт мають м'яку та ніжну начинку, яка відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Крім того, готова страва виглядає чудово і, безперечно, стане центром уваги в рік Тигра.

Відео дня

Рибний торт

Archie Binamira / pexels
Фото: Archie Binamira / pexels

Інгредієнти:

  • Філадельфія - 200 г;
  • Мариновані огірки - 50 г;
  • Тостовий хліб вадратний) - 12 скибочок;
  • Бульйон рибний - 100 мл;
  • Копчений лосось – 300 г;
  • Майонез – 5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Хліб для тостів (3 шт) змочуємо рибним бульйоном і кладемо в ряд.
  2. Викладаємо копчений лосось, змащений майонезом.
  3. Знову викладаємо скибочки хліба у бульйоні. Зверху кладемо шар тертого огірка.
  4. Знову шар хліба, який накриваємо лососем.
  5. Останній шар тостового хліба змащуємо сиром Філадельфія. Ним же прикрашаємо боки закусочного торта.
  6. Ставимо в холодильник на ніч для просочення. Смачного!

Торт із крабових паличок

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 10 шт;
  • Яйця – 5 шт;
  • Сир - 250 гр;
  • Майонез – 3 ст. л;
  • Часник - 2 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Натріть на велику тертку сир.
  2. Зваріть яйця. Відокремте жовтки від білків. Білки натріть на тертці.
  3. Змішайте тертий сир, роздавлені виделкою жовтки, часник та майонез.
  4. Розвертаємо крабову паличку і кладемо її на тарілку. Зверху змащуємо отриманою начинкою. По черзі продовжуємо робити торт доти, доки не закінчаться всі 10 крабових паличок.
  5. Для прикраси можна посипати тертими білками, а боки промазати майонезом. Смачного!

Печінковий торт

Інгредієнти:

  • Печінка – 600 г;
  • Молоко – 500 мл;
  • Манна крупа - 250 г;
  • Яйця – 4 шт;
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Майонез – 400 мл;
  • Часник - 3 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Печінку посоліть, поперчіть та подрібніть у блендері або за допомогою м'ясорубки.
  2. Додайте в печінкову масу манну крупу і перемішайте до однорідного стану.
  3. Потім відправте туди яйця і знову збийте.
  4. Наступним у печінкове тісто додайте молоко та олію.
  5. Розігрійте сковороду, ополоником наливайте тісто. Смажте так само як млинці.
  6. У майонез видавіть часник, перемішайте. Цією сумішшю змастіть кожен млинець, зберіть їх у торт. Зверху прикрасьте зеленню або на власний розсуд.
  7. Дайте торту трохи просочитися і подавайте його на стіл. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X