Паста, кава, вино й оливки. Гастротур НВ італійським регіоном Абруццо

15 грудня 2020, 21:01
НВ Преміум
Автор: Артем Ільїн

Артем Ільїн, заступник головного редактора НВ Бізнес, побував у регіоні Абруццо, Італія, і поділився своїми враженнями від цієї поїздки.

«Була б моя воля, то я завів би на вас кримінальну справу за те, що ви робите з італійською їжею», — таку фразу в розпал вечері раптово вимовив Доменіко, італійський учитель на пенсії, у якого ми з сім'єю гостювали до карантину. Він, звичайно ж, жартував, але кулінарні вподобання господарів і гостей були дійсно помітні неозброєним поглядом.

Відео дня

Регіон Абруццо на Адріатичному узбережжі не дуже популярний серед наших туристів, оскільки сюди немає і не було прямих рейсів з України. Відносно недавно ближче до теплого моря переїхав і Доменіко. Більшу частину життя він прожив на півночі Італії, біля Мілана. Тому деякі речі тут для нього нові. Але точно не змінилося ставлення до їжі і напоїв. Усталені традиції в цій сфері — норма у всій Італії.

Ранок починається з кави, завареної в моці. У пристойній італійській родині має бути відразу кілька таких гейзерних кавоварок. Вибирають ту, розмір якої відповідає кількості людей, які виявили бажання випити кави — на одну, дві, чотири або більше осіб. Маленьку кавову чашку обов’язково подають на блюдці. Літнього ранку можна заварити велику порцію кави, щоб вона остигала в керамічному кавнику. Цей напій розтягують надовго.

Показати ще новини
Радіо НВ
X