«Це гарний урок любові до життя». Турне українки по Сицилії: враження від культури, кухні та традицій
Місцеві жителі абсолютно не бояться своєї Етни, хоч і вивергається вона постійно. Проте дуже цінують вино з виноградників, розташованих на вулканічних ґрунтах, і тамтешні фісташки, бо впевнені, що Етна дає їм особливий смак.
Оленка Мартинюк
Зазвичай перша асоціація із цим італійським островом — мафія. Цей стереотип усіляко підтримує сфера туризму — вже в аеропорту продаються тематичні магніти, а ось у містечку Корлеоне, що називають батьківщиною цього явища, натовпів туристів немає. І зазвичай сицилійці зовсім не схожі на мафіозі: вони доброзичливі та усміхнені, радо допоможуть туристу, який заблукав. Проте англійською мало хто володіє, навіть молодь.
Сицилія одночасно схожа на материкову Італію й несхожа на неї. Місцеві жителі найперше називають себе сицилійцями, а вже потім італійцями, а на інституціях висять по три прапори: італійський, прапор Євросоюзу, а також червоно-жовтий прапор із триногою медузою — символом острова.
Відкриттям для мене стала неймовірна та дуже різноманітна природа цієї місцевості: на сході невисокі гори, на заході та півдні горбиста місцевість, долини з апельсиновими, лимонними та мандариновими плантаціями. Наприкінці осені плоди саме дозрівають.