Ресторатор Савелій Лібкін назвав п'ять закладів Європи, які справили на нього враження
У цьому молочному кафе в мене викликала посмішку пиха персоналу у відповідь на мою туристичну безпосередність і несхожість на штатного гостя цього закладу. Але молочне меню цілком цікаве, і годують тут гідно. Бажаний формальний костюм навіть на сніданок.

2. Profumo di Mirto (Рим, Італія)
Для міста, розбещеного туристами, тут несподівано добре — в закладі можна замовляти автентичну сардинійську їжу. Крім того, господар ресторану завжди в залі – на касі. Особливий захват викликає теплий крабовий салат. Інтер'єр і цінник скромні.

3. DiverXO (Мадрид, Іспанія)
Бронювати столик і приходити сюди на вечерю необов'язково. Досить подивитися сайт і ціни. Але якщо зацікавитесь, то постарайтеся перемовитися кількома словами з модним шефом, а якщо матимете бажання, запропонуйте йому разом сфотографуватися.

4. La Bola (Мадрид, Іспанія)
Після фотографування з шефом DiverXO можна зайти перекусити в цю історичну таверну. Відмінне місце.

5. La Table du Lavoir (Бордо, Франція)
Виноградники довкола ресторану й атмосфера закладу передбачають мінімум дві години на ланч. Масло від Бордьє та місцеві булочки дуже апетитні. Рекомендую.

Савелій Лібкін
Корінний одесит і один з найуспішніших вітчизняних рестораторів. За освітою — кухар і технолог громадського харчування. Кулінарією займається більше трьох десятиліть, а ресторанним бізнесом — 25 років. Співвласник корпорації Реста, до якої входять одеські Стейкхаус. М'ясо і вино, Дача, Tavernetta і сімейство закладів Компот.
Матеріал опубліковано в НВ №2 від 22 січня 2016 року
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life