Найкращий гірськолижний курорт Швейцарії. Як провести незабутній відпочинок у альпійському селищі Саас-Фе
Увечері на гірськолижних курортах Швейцарії всі тераси закладів із видом на гори заповнені втомленими, але задоволеними лижниками, які зазвичай поглинають братвурст-сосиски зі смаженою картоплею, запиваючи їх місцевим пивом, розповідає НВ українка Дарія Партас, що побувала в Швейцарських Альпах.
Дарія Партас
Вирушаючи на відпочинок на гірськолижний курорт у Саас-Фе, я планувала їсти фондю в непристойних кількостях і пити глінтвейн. «Ми приготуємо щось цікавіше», — пообіцяла мені Тетяна Майклс, господиня Alpenhof, шале, де ми зупинилися, і відразу ж запросила нас до місцевої сирної крамниці за сиром для раклет.
Раклет — традиційна швейцарська страва, названа на честь однойменного сиру, який розігрівається у спеціальних лопатках на грилі до рідкого стану і виливається на запечену картоплю або підсушений хліб. Подається з корнішонами, дрібною маринованою цибулею і обов’язково з алкоголем або теплим чаєм.
«Головне — не запивайте раклет холодною водою», — попереджає Тетяна.