Найкращий гірськолижний курорт Швейцарії. Як провести незабутній відпочинок у альпійському селищі Саас-Фе

31 жовтня 2021, 08:05
NV Преміум

Увечері на гірськолижних курортах Швейцарії всі тераси закладів із видом на гори заповнені втомленими, але задоволеними лижниками, які зазвичай поглинають братвурст-сосиски зі смаженою картоплею, запиваючи їх місцевим пивом, розповідає НВ українка Дарія Партас, що побувала в Швейцарських Альпах.

Дарія Партас

експертка зі стратегічних комунікацій, провела тиждень у Швейцарських Альпах

Вирушаючи на відпочинок на гірськолижний курорт у Саас-Фе, я планувала їсти фондю в непристойних кількостях і пити глінтвейн. «Ми приготуємо щось цікавіше», — пообіцяла мені Тетяна Майклс, гос­подиня Alpenhof, шале, де ми зупинилися, і відразу ж запросила нас до місцевої сирної крамниці за сиром для раклет.

Відео дня

Раклет — традиційна швейцарська страва, названа на честь однойменного сиру, який розігрівається у спеціальних лопатках на грилі до рідкого стану і виливається на запечену картоплю або підсушений хліб. Подається з корнішонами, дрібною маринованою цибулею і обов’язково з алкоголем або теплим чаєм.

Аудіоверсія колонки:

«Головне — не запивайте рак­лет холодною водою», — попереджає Тетяна.

Показати ще новини
Радіо NV
X