Традиційний пікантний суп. Простий рецепт українського капусняка
Капусняк — традиційне блюдо західних слов’ян, яке запам’ятовується всім легким кислим присмаком, що йому дає квашена капуста.
Суп вариться на м'ясному бульйоні, що надає йому багатий смак і аромат. Але якщо ви вегетаріаните або постуєте, можете варити капусняк на овочевому бульйоні чи просто на воді.
Рецепт капусняка
Інгредієнти
- м'ясо (будь-яке) - близько 1 кг (можна використовувати супове)
- Картопля - 600 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Капуста квашена - 400 г
- Пшоно - 0,5 склянки
- Томатна паста - 3 ст.л.
- Олія - 3 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком
- часник
- Зелень свіжа - за смаком
- Лавровий лист - за смаком
- Вода - 3 л

Приготування
Поставте варити бульйон, періодично прибираючи накип з поверхні бульйону.
Коли м'ясо буде наполовину готовим, промийте пшоно та додайте його до м'яса. Ще через півгодини додайте нарізану картоплю та варіть до готовності.
Поки картопля вариться, цибулю та натерту моркву обсмажте з томатною пастою. Додайте туди ж дрібно нарізану квашену капусту, трохи свіжої капусти, лавровий лист, сіль, перець і часник. Тушкуйте все близько 30 хвилин.
Додайте овочі в бульйон з картоплею і пшоном, проваріть все разом кілька хвилин і заправте суп маслом.
Подавайте капусняк, коли він трохи настоїться, додайте при подачі сметану та зелень.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life