Торт Цифра. Простий святковий десерт від Лізи Глінської на 8 березня чи день народження
Кондитер поділилася секретами приготування стильного торта у формі цифри.
Цей десерт стане відмінним подарунком на 8 березня чи день народження, а може стати і чудовим доповненням до святкового столу. Тому готуйте інгредієнти, десерт і балуйте себе і своїх близьких солодким.
Рецепт торту Цифра
Інгредієнти
Збитий ванільний ганаш:
- 200 г білого шоколаду
- 200 мл вершків (1 частина, жирність не менше 30%, 0,8 ст.)
- 200 мл вершків (2 частина, жирність не менше 30%, 0,8 ст.)
- 30 г сиропу глюкози або меду (1 ст.л.)
- ½ стручка ванілі
Пряничне тісто:
- 100 г цукру (4 ст.л. з гіркою)
- 100 г меду (3 ст.л.)
- 100 г вершкового масла (½ пачки, жирність не менше 82%)
- 100 г яєць (2 шт.)
- 400 г борошна (2,5 ст.)
- 5 г харчової соди (0,5 ч.л.)
- 2 г солі (дрібка)
Малинова начинка:
- 200 г малинового пюре без кісточки (7 ст.л.)
- 15 г кукурудзяного крохмалю (0,5 ст.л.)
- 40 г цукру (1,5 ст.л. з гіркою)

Приготування:
1. Приготуйте збитий ванільний ганаш:
Прогрійте 1 частину вершків до кипіння.
Розріжте стручок ванілі, дістаньте ванільну ікру, відправте в вершки. Додайте до гарячих вершків шоколад, дайте йому розтанути. Додайте сироп глюкози або мед (сироп глюкози попередньо прогрійте). Перемішайте.
Додайте 2 частину вершків після того, як шоколад повністю розтопився. Пробийте занурювальним блендером.
Накрийте плівкою в контакт і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин.
2. Приготуйте малинову начинку:
Змішайте цукор з крохмалем, відправте до малинового пюре. Поставте на вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння та зникнення присмаку крохмалю.
Накрийте плівкою в контакт і охолодіть начинку.
3. Приготуйте пряничне тісто:
Розтопіть вершкове масло.
Розтопіть цукор в сотейнику з товстим дном, додайте мед і гаряче вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції. Якщо карамель почне комкуватися, прогрійте на вогні ще 20-30 секунд до однорідності. Дайте карамелі охолонути.
Додайте до карамелі яйця, перемішайте до однорідної консистенції. Об'єднайте борошно, соду, сіль, додайте карамель з яйцями, замісіть тісто.
Розкачайте 1/3 частини тіста на пергаменті, товщиною 5-6 мм. Виріжте з тіста цифру за допомогою картонного трафарету.
Наколіть тісто виделкою, відправте в розігріту до 170С духовку на 8-10 хвилин. Виріжте і випікайте так само ще 2 коржа.
4. Приготуйте крем:
Збийте ганаш у чаші комбайна до стійких піків.
Розімніть малинову начинку, перекладіть у кондитерський мішок без насадки.
Перекладіть 2/3 крему в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 10 мм, а 1/3 частини - в кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка» діаметром 8 мм.
5. Зберіть торт:
Покладіть перший корж, викладіть на нього по контуру цифри ягідну начинку. Відсадіть зверху краплі крему з мішка з круглою насадкою - також по контуру цифри.

Покладіть зверху другий корж і таким же чином викладіть начинку та крем. Покладіть зверху третій корж, викладіть малинову начинку, відсадіть крем, чергуючи насадки - круглу і фігурну.
Відправте торт в холодильник на 3-4 години. Прикрасьте торт свіжими ягодами, маршмеллоу чи швейцарською меренгою.
Смачного!
Торт Цифра - відеорецепт
Більше кондитерських секретів і рецептів можна знайти в книгах Лізи Глінської.