Тонка, як чіпси. Рецепт запеченої картоплі з сіллю і орегано
Запікати картоплю в духовці можна не тільки по-селянськи або кубиками, а й тонкими слайсами, як чіпси.
Для приготування пісної картоплі можна використовувати рослинну олію. Але якщо ви хочете додати картоплі більш яскравого смаку, додайте м'ясний жир.
Рецепт запеченої картоплі
Інгредієнти:
- 1 кг великої картоплі
- 60 мл рослинної олії
- 1 чайна ложка крупної солі
- Дрібка чорного перцю
Приправа:
- 30 г свіжого орегано
- 1 столова ложка солі крупного помелу
Приготування
Розігрійте духовку до 200 градусів, наріжте картоплю тонкими слайсами за допомогою овочечистки чи спеціальної тертки. За бажанням ви можете не дорізати слайси до кінця, щоб картопля тримала форму.
Заправте картоплю оливковою олією, сіллю та перцем.
Викладіть слайси картоплі вертикально в форму один за одним. Відправляйте в духовку і запікайте картоплю близько 70 хвилин.
За допомогою кавомолки чи спеціальної ступки для спецій подрібніть орегано та сіль до однорідності. Перед подачею посипте картоплю саморобною приправою та подавайте.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life