Замість Наполеона. Рецепт повітряного Мільфея від Ольги Мартиновської

8 березня 2021, 06:10

Кулінарний експерт і суддя МастерШеф і МастерШеф. Професіонали поділилася рецептом Мільфея, ніжного десерту з заварним кремом, який може замінити звичний Наполеон.

«Millefeuille в прямому перекладі означає - тисяча листочків. І важливо те, що вся тисяча має бути хрумкою», — розповіла Оля Мартиновська.

А ось Наполеон, з яким люди часто плутають цей десерт через подібність багатошаровості та заварного крему, цінується за м’якість і просоченість коржів.

Відео дня

А ще Мільфей відкриває простір для творчості смаків, адже для крему та начинки можна використовувати буквально будь-які сезонні ягоди та фрукти.

Рецепт Мільфею з кремом Патіс'єр й ананасом

Інгредієнти:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 г вершкового масла
  • 1 свіжий ананас
  • 1 ч. л. кориці.

Приготування

1. Для крему нагріти молоко в сотейнику майже до кипіння. Яйця збити з цукром і додати крохмаль.

2. Гаряче молоко налити в яйця, перемішати та повернути на вогонь. Довести до кипіння та проварити 4−5 хв., активно помішуючи. Протерти крем через сито.

3. Коли крем трохи охолонув, додати холодне вершкове масло шматочками, безперервно перемішуючи вінчиком чи збиваючи блендером. Накрити харчовою плівкою «в контакт» і поставити в холодильник.

4. Тісто товщиною 3−4 мм викласти на пергамент, накрити іншим листом пергаменту та випікати під решіткою (притискаємо нею, щоб тісто сильно не виросло) 20 хв. при температурі 180 С.

5. Зняти пергамент та решітку, посипати тісто цукровою пудрою для карамелізації. Тримати в духовці ще 8−10 хвилин.

6. Ананас нарізати рівними кубиками (0,5 Х 0,5 см), додати корицю, перемішати.

7. Зібрати шари з коржів, крему та ананасу.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X