Ситний перекус. Рецепт хрустких бендериків з лаваша і фаршу

7 лютого 2021, 05:20

Ця західноукраїнська страва може замінити хліб при подачі супу, стати простим, але ситним перекусом, або ж — повноцінною закускою.

Назва страви не має нічого спільного з Бандерою, вона походить від молдавського міста Бендери. Спочатку страва готувалася з млинцями, але щоб зробити її швидшою, використовують тонкий лаваш. Окрім того, ви можете експериментувати з начинками: додавати сир, томати та різні види фаршу.

Відео дня

Рецепт бендериків

Інгредієнти:

  • лаваш
  • фарш
  • цибулина
  • молоко
  • кріп
  • спеції
  • яйце
instagram.com / moreva_yaroslava
Фото: instagram.com / moreva_yaroslava

Приготування:

Поріжте лаваш на смужки товщиною близько 8−10см.

Заправте фарш за смаком. Ми рекомендуємо додати в нього цибулю, кріп, трохи молока для більш м’якої консистенції та улюблені спеції.

Намажте лаваш фаршем, трохи відступаючи від краю, щоб фарш не вивалювався під час смажіння. Скрутіть лаваш трикутниками.

Збовтайте яйце і перед смажінням умочіть у нього ваші бендерики. Смажте на невеликому вогні на рослинній олії.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X