«Сицилійський хіт». Рецепт запечених баклажанів від Тетяни Литвинової
Гастро-експертка розповіла, як приготувати баклажани по-італійськи.
Поки сезон баклажанів не закінчився, Тетяна Литвинова пропонує приготувати її улюблену страву з синеньких, народжену в Сицилії - Parmigiana di melanzane (Парміджано з баклажанів). Цією стравою можна нагодувати цілу сім'ю або подавати її як закуску або гарнір до більш ситних страв.
Рецепт баклажанів по-італійськи
Інгредієнти:
- Баклажани очищені - 700 г
- Помідори — 1 кг
- Часник — 3 зубчики
- Цукор — 1 ст.л.
- Сіль — 1ч.л.
- Орегано — 1 ч.л.
- Перець чорний — 0,5 ч.л
- Базилік свіжий — 3 гілочки
- Моцарелла — 300 г
- Пармезан — 50 г

Приготування:
Спочатку нам потрібно підготувати баклажани. Важливо, вибирайте не дуже великі баклажани довгастої форми. Чистимо, надрізаємо тоненькими слайсами уздовж і солимо, щоб баклажани пустили гіркоту. Потім промиваємо і обмокуємо сухою серветкою.
Обсмажуємо на рослинній олії на середньому вогні. Після баклажани потрібно промокнути серветкою, щоб прибрати зайвий жир.
Тепер готуємо томатний соус. Перебиваємо помідори в чаші блендера.
У сотейнику спочатку обсмажуємо подрібнений часник, а потім додаємо туди помідори і даємо закипіти. Потім додаємо сіль, цукор, перець і сушений базилік, уварюємо соус 20 хв, щоб зайва волога випарувалася.
Приступаємо до формування закуски. На деко викладаємо баклажани, базилік, соус, сир і знову повторюємо шари в тому ж порядку. Ставимо запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Смачного!
Баклажани по-італійськи - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.