«Сицилійський хіт». Рецепт запечених баклажанів від Тетяни Литвинової

18 серпня 2021, 04:03

Гастро-експертка розповіла, як приготувати баклажани по-італійськи.

Поки сезон баклажанів не закінчився, Тетяна Литвинова пропонує приготувати її улюблену страву з синеньких, народжену в Сицилії - Parmigiana di melanzane (Парміджано з баклажанів). Цією стравою можна нагодувати цілу сім'ю або подавати її як закуску або гарнір до більш ситних страв.

Відео дня

Рецепт баклажанів по-італійськи

Інгредієнти:

  • Баклажани очищені - 700 г
  • Помідори — 1 кг
  • Часник — 3 зубчики
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — 1ч.л.
  • Орегано — 1 ч.л.
  • Перець чорний — 0,5 ч.л
  • Базилік свіжий — 3 гілочки
  • Моцарелла — 300 г
  • Пармезан — 50 г
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

Спочатку нам потрібно підготувати баклажани. Важливо, вибирайте не дуже великі баклажани довгастої форми. Чистимо, надрізаємо тоненькими слайсами уздовж і солимо, щоб баклажани пустили гіркоту. Потім промиваємо і обмокуємо сухою серветкою.

Обсмажуємо на рослинній олії на середньому вогні. Після баклажани потрібно промокнути серветкою, щоб прибрати зайвий жир.

Тепер готуємо томатний соус. Перебиваємо помідори в чаші блендера.

У сотейнику спочатку обсмажуємо подрібнений часник, а потім додаємо туди помідори і даємо закипіти. Потім додаємо сіль, цукор, перець і сушений базилік, уварюємо соус 20 хв, щоб зайва волога випарувалася.

Приступаємо до формування закуски. На деко викладаємо баклажани, базилік, соус, сир і знову повторюємо шари в тому ж порядку. Ставимо запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X