З жовтих і зелених цукіні. Як приготувати французький рататуй за рецептом Ревізора

14 жовтня 2020, 05:33
Автор: Лілія Вітюк

Рататуй — традиційне блюдо прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків. Рецептом соковитою і ароматною французької запіканки поділилася ведуча шоу Ревізор Юлія Панкова.

«Відкрию невеликий секрет - страва смачніша, коли трохи настоїться. Тому рекомендую після приготування залишити його на кілька годин в духовці. Дайте овочам увібрати соус і трави», - поділилася ведуча.

Відео дня

Ревізор Юлія Панкова поділилася рецептом овочевого рататуя (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Ревізор Юлія Панкова поділилася рецептом овочевого рататуя / Фото: Прес-служба Нового каналу

Як приготувати овочевий рататуй

інгредієнти:

  • 2 зелених цукіні
  • 2 жовтих цукіні
  • 2 кабачка
  • 2 баклажана
  • 6-7 помідорів однакового діаметра
  • 2 помідори для соусу
  • 2 цибулини
  • 1 болгарський перець
  • 1 головка часнику
  • Гілочки базиліка і розмарину
  • Оливкова олія
  • Перець, сіль
Соковитий рататуй за рецептом Ревізора Юлії Панкової (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Соковитий рататуй за рецептом Ревізора Юлії Панкової / Фото: Прес-служба Нового каналу

Приготування:

1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії. Туди ж додайте дрібно нарізаний червоний перець.

2. З двох помідорів зняти шкірку, дрібно порізати їх і додати в сковороду до цибулі і перцю. Посолити і поперчити. Готовий соус відправте в блендер.

4. В окремій мисці змішайте оливкова олія, порізаний часник, трави і сіль.

5. Всі овочі наріжте кружальцями. Кожну часточку потрібно змочити в маслі з часником.

6. У форму вилити соус з томатів, перцю і цибулі. Викласти щільно кружечки овочів.

7. Поставте в духовку на 60 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X