На всі випадки життя. Список продуктів тривалого зберігання, які варто мати у запасі

2 серпня, 05:30
Продукти, які довго зберігаються (Фото:viperagp / depositphotos)

Продукти, які довго зберігаються (Фото:viperagp / depositphotos)

У зв’язку з війною в Україні, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, багато українців змушені робити запас продуктів харчування, щоб хоч у цьому бути впевненим у завтрашньому дні.

У вільних та деокупованих територіях магазини та базари продовжують працювати. Однак у багатьох із них обмежена кількість продуктів або їх асортимент. Так, на допомогу приходить гуманітарна допомога, яку часто возять із-за кордону. Багато хто тільки таким чином може придбати сіль, гречку, м’ясні консерви та багато інших продуктів. Однак для того, щоб ці продукти харчування не пропали, потрібно знати, який продукт і скільки можна зберігати. Для цього потрібно використовувати прохолодне, сухе і темне місце. Також необхідно обмежити доступ кисню до збереженого.

Відео дня

Продукти, які можна зберігати понад два роки

  • Арахісове масло.
  • Порошкоподібні суміші напоїв.
  • Кіноа.
  • Соус сухий або консервований.
  • Мед.
  • Консерви з низьким вмістом кислоти (м’ясо, птиця, риба, підлива, рагу, супи, квасоля, морква, кукурудза, макарони, горох, картопля, шпинат).
  • Немолочні соусні суміші.
  • Макарони сухі.
  • Текстурований соєвий білок.
  • Овочевий сік стійкий до зберігання.
  • Масло.
  • Оцет.
  • Рис білий чи дикий.
  • Цукор.
  • Замінники цукру.
  • Чайні пакетики.

Продукти, які не зіпсуються протягом року

  • Яблучне пюре.
  • Бульйон.
  • Розчинна кава.
  • Приправи.
  • Борошно.
  • Сушені фрукти.
  • Овес.
  • Оливкова олія.
  • Сушені боби.
  • Коричневий рис.
  • Суміш для торта.
  • Насіння чіа.
  • Какао.
  • Спеції.
  • Соус для спагетті у банках.
  • Консерви із високим вмістом кислоти, такі як соки, фрукти, солоні огірки, квашена капуста, томатний суп.
  • Джемм та желе.
  • В’ялені продукти.
  • Сочевиця.
  • Згущене молоко.
  • Гриби сушені.
  • Горіхи консервовані.

Умови тривалого зберігання продуктів

  • Температура: Тримайте продукти при температурі 24 °C або нижче.
  • Вологість: Слідкуйте за тим, щоб місце зберігання залишалося сухим. Ємності краще зберігати не на підлозі, щоби була циркуляція повітря.
  • Світло: Захищайте олію та продукти, що зберігаються у пляшках від світла.
  • Комахи та гризуни: Захищайте продукти, що зберігаються в пакетах із фольги та пляшках із пластику від пошкодження гризунами та комахами.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X