Температура у холодильнику. Оптимальні показники та правила зберігання продуктів

23 липня, 01:39
Яка температура має бути в холодильнику (Фото:AndreyPopov / depositphotos)

Яка температура має бути в холодильнику (Фото:AndreyPopov / depositphotos)

Багато хто думає, що автоматичне налаштування температури в холодильнику запрограмовано так, щоб вона була найбільш придатною для зберігання продуктів. Однак це не зовсім так.

Сучасні холодильники часто повністю автоматизовані і мають у собі невеликий комп’ютер, який сам контролює температуру, наповненість та інші фактори. Однак, автоматизовані показники температури повітря в холодильнику не завжди точні. Холодильник із правильною температурою може зберігати продукти свіжими протягом кількох днів та тижнів, уповільнюючи зростання бактерій. Однак коли температура піднімається до певного рівня, бактерії починають розмножуватися, і перш ніж ви це помітите, якість продуктів харчування значно знизиться і, що ще гірше, зросте ризик хвороб стравоходу. Крім того, для отримання максимально оптимальної температури потрібно знати, як правильно розподіляти продукти по відсіках холодильника.

Відео дня

Яка температура має бути в холодильнику

За даними Державного агентства з харчових стандартів (FSA), оптимальна температура для зберігання продуктів у холодильнику становить 5 °C і нижче. Все, що вище, може сприяти розмноженню деяких шкідливих бактерій. Досягнення оптимальної температури в холодильнику важливе з таких причин:

  • це дозволить зберігати продукти довше;
  • правильний мікроклімат збереже корисні та смакові якості продуктів;
  • це продовжить термін служби вашого холодильника;
  • скоротить частоту необхідності розморожування холодильника;
  • запобігає появі неприємного запаху в холодильнику.

Якщо у холодильнику замість показань температури для встановлення меж використовується цифровий циферблат, використовуйте для перевірки термостат.

Як правильно зберігати продукти в холодильнику

  • Дверцята — одне з найтепліших місць у холодильнику, тут встановлюється температура 10 ° C на верхніх полицях і 5 °C — на нижніх. На дверцятах можна зберігати соуси, майонез, кетчуп, м’які або плавлені сири, вершкове масло, напої.
  • Верхні та середні полиці - тут завжди трохи тепліше (близько 7 °C), ніж на нижніх полицях, так як тепло має властивість підніматися вгору. На цих полицях можна зберігати мед, ковбаси, кондитерські вироби, випічку, м’які або плавлені сири, вершкове масло, фрукти, овочі.
  • Зона для фруктів та овочів — таке відділення з температурою 8 °C є майже у всіх сучасних холодильниках. У цій зоні можна зберігати: більшість фруктів та овочів.
  • Задня частина холодильника та нижні полиці - ці місця є найхолоднішими місцями холодильника. Тут можна зберігати: м’ясо та м’ясні вироби, рибу, молоко, сир, кефір, легкий сир та сметану, овочі та зелень. Також цю зону можна використовувати для швидкого охолодження напоїв.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X