На грилі і з соусом. П’ять рецептів нестандартного приготування кукурудзи
Ароматну кукурудзу можна приготувати на грилі, в духовці, мультиварці, а також відварити. Розповідаємо про нюанси найпростіших способів приготування соковитої кукурудзи.
Кукурудза — не просто смачна страва, в ній містяться вітаміни групи В, С, D, РР, а також фосфор, магній, мідь, калій, залізо та інші корисні речовини. Також в кукурудзі збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів, що необхідно для здорового раціону.
Як варити кукурудзу: корисні поради

Існує безліч варіантів приготування кукурудзи — всі вони дуже прості, головне вибрати якісну кукурудзу. Листя у молодої кукурудзи повинно бути зеленими і щільними, а зерна — м’якими світло-жовтого кольору.
- Перед приготуванням кукурудзу потрібно добре промити. Очищати від листя не обов’язково — це додасть кукурудзі ароматності.
- Далі опускаємо кукурудзу в киплячу воду, і відразу зменшуємо вогонь. Скільки вариться кукурудза? Варити кукурудзу потрібно близько 25 хв, якщо це молода кукурудза і близько 40 хв, якщо це стигла кукурудза. Калорійність вареної кукурудзи становить 123 ккал на 100 г продукту.
- Солити кукурудзу потрібно за 5 хвилин до готовності або під час подачі, в інших випадках вона буде занадто жорсткою.
Подавати кукурудзу потрібно відразу після варіння з сіллю і вершковим маслом. При охолодженні кукурудза стає твердою.
Інші способи приготування кукурудзи
В духовці. Дуже простий спосіб приготування, який дає чудовий результат. Кукурудзу очистити від листя і ретельно промити. Дрібно посікти часник і петрушку, посолити, поперчити і перемішати з вершковим маслом. Кукурудзу обмазати цією сумішшю і загорнути у фольгу. Розігріти духовку до 200 градусів і поставити на 15−25 хвилин.
В аерогрилі. Кукурудзу очистити, промити під проточною водою, загорнути в харчову плівку і викласти в аерогриль. Запікати потрібно 30−50 хв. при температурі 200 градусів. Подавати з будь-яким соусом або вершковим маслом.
В мультиварці. Очистити кукурудзу від листя, волокон і ретельно промити. Налити воду в мультиварку, викласти в чашу кукурудзу і виставити режим високого тиску на 15 хвилин. Після закінчення часу дістати кукурудзу і подавати з соусом.
Соуси для кукурудзи
- Часниковий соус. Змішати кілька ложок м’якого вершкового масла з дрібно нарізаним зубчиком часнику, сіллю і перцем.
- Сметанний соус. Змішати 100 г сметани з дрібно нарізаним зубчиком часнику, кінзою і перцем чилі.
- З пармезаном. Змішати кілька ложок майонезу з гострою паприкою і тертим пармезаном.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.