На грилі і з соусом. П’ять рецептів нестандартного приготування кукурудзи

23 липня 2020, 09:56

Ароматну кукурудзу можна приготувати на грилі, в духовці, мультиварці, а також відварити. Розповідаємо про нюанси найпростіших способів приготування соковитої кукурудзи.

Кукурудза — не просто смачна страва, в ній містяться вітаміни групи В, С, D, РР, а також фосфор, магній, мідь, калій, залізо та інші корисні речовини. Також в кукурудзі збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів, що необхідно для здорового раціону.

Відео дня

Як варити кукурудзу: корисні поради

Instagram - mislipodmusli
Фото: Instagram - mislipodmusli

Існує безліч варіантів приготування кукурудзи — всі вони дуже прості, головне вибрати якісну кукурудзу. Листя у молодої кукурудзи повинно бути зеленими і щільними, а зерна — м’якими світло-жовтого кольору.

  • Перед приготуванням кукурудзу потрібно добре промити. Очищати від листя не обов’язково — це додасть кукурудзі ароматності.

  • Далі опускаємо кукурудзу в киплячу воду, і відразу зменшуємо вогонь. Скільки вариться кукурудза? Варити кукурудзу потрібно близько 25 хв, якщо це молода кукурудза і близько 40 хв, якщо це стигла кукурудза. Калорійність вареної кукурудзи становить 123 ккал на 100 г продукту.

  • Солити кукурудзу потрібно за 5 хвилин до готовності або під час подачі, в інших випадках вона буде занадто жорсткою.

    Подавати кукурудзу потрібно відразу після варіння з сіллю і вершковим маслом. При охолодженні кукурудза стає твердою.

Інші способи приготування кукурудзи

В духовці. Дуже простий спосіб приготування, який дає чудовий результат. Кукурудзу очистити від листя і ретельно промити. Дрібно посікти часник і петрушку, посолити, поперчити і перемішати з вершковим маслом. Кукурудзу обмазати цією сумішшю і загорнути у фольгу. Розігріти духовку до 200 градусів і поставити на 15−25 хвилин.

В аерогрилі. Кукурудзу очистити, промити під проточною водою, загорнути в харчову плівку і викласти в аерогриль. Запікати потрібно 30−50 хв. при температурі 200 градусів. Подавати з будь-яким соусом або вершковим маслом.

В мультиварці. Очистити кукурудзу від листя, волокон і ретельно промити. Налити воду в мультиварку, викласти в чашу кукурудзу і виставити режим високого тиску на 15 хвилин. Після закінчення часу дістати кукурудзу і подавати з соусом.

Соуси для кукурудзи

  • Часниковий соус. Змішати кілька ложок м’якого вершкового масла з дрібно нарізаним зубчиком часнику, сіллю і перцем.

  • Сметанний соус. Змішати 100 г сметани з дрібно нарізаним зубчиком часнику, кінзою і перцем чилі.

  • З пармезаном. Змішати кілька ложок майонезу з гострою паприкою і тертим пармезаном.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X