Варення та джем з шовковиці. 3 простих та швидких рецепта

23 червня, 05:30
Варення з шовковиці (Фото:unixx.0.gmail.com/depositphotos)

Варення з шовковиці (Фото:unixx.0.gmail.com/depositphotos)

Варення з шовковиці буде смачнішим, якщо використовувати свіжі не м’яті ягоди, які тільки зірвані з дерева.

Ягоди шовковиці солодкі, соковиті та дуже смачні. Для приготування варення підійдуть як білі, так і чорні плоди. Шовковиця сама по собі має особливий, власний смак, тому для його підкреслення у варення можна додати лимонну кислоту або сік лимона.

Відео дня

Варення з білої шовковиці

Складові:

  • Шовковиця — 1 кг;
  • Цукор-пісок — 1 кг;
  • Вода — 300 мл;
  • Ванілін — 5 гр.

Спосіб приготування:

  1. Ягоди перебрати, помити та видалити плодоніжки.
  2. У каструлю з товстим дном налити воду, всипати цукор, поставити на повільний вогонь і зварити сироп.
  3. Після остигання сиропу всипте ягоди, перемішайте дерев’яною ложкою і знову поставте на вогонь.
  4. Доведіть до кипіння, після чого зніміть із вогню. Таку процедуру необхідно повторити 3−4 рази.
  5. В останній захід додайте ванілін та перемішайте.
  6. Розлийте варення в стерилізовані банки, закатайте кришками і залиште остигати.

Варення із чорної шовковиці

Складові:

  • Шовковиця — 1 кг;
  • Цукор — 1 кг;
  • Лимонна кислота — 2−3 г.

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням варення ягоди шовковиці потрібно промити, пересипати цукром і залишити на 6−8 годин або на ніч.
  2. Після того, як ви витримали шовковицю в цукрі, її потрібно поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. Варіть ягоди на слабкому вогні протягом 5−8 хвилин, потім заберіть з плити на 5−10 хвилин. Таку процедуру повторіть 5−6 разів.
  4. В кінці додайте лимонну кислоту і перемішайте ложкою — по консистенції варення має бути густим.
  5. Розлийте варення по стерилізованих банках, закатайте кришками та залиште остигати.

Джем із шовковиці

Складові:

  • Шовковиця — 1 кг;
  • Цукор — 500 г.

Спосіб приготування:

  1. Шовковицю переберіть, промийте, перекладіть у чашу блендера та перебийте до стану пюре. Якщо блендера немає, можна скористатися ситом.
  2. Викладіть масу в каструлю, засипте цукром та поставте на вогонь.
  3. Доведіть до кипіння та варіть на маленькому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Розлийте джем по стерилізованих банках, закатайте кришками та залиште остигати.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X