З білим вином і розмарином. Як приготувати ніжного кролика

14 червня 2020, 02:34

М’ясо кролика виходить особливо ніжним, якщо приготувати його з білим сухим вином, травами і сметаною.

М’ясо кролика є одним з найбільш корисних продуктів. Часто його включають в дитяче, спортивне, дієтичне харчування. Кролик дуже добре засвоюється організмом, що допомагає при нарощуванні м’язової маси. Кролятина має низьку калорійність, але при цьому високий вміст білка і низький вмісто жиру. Крім того, м’ясо не викликає алергічних реакцій, навіть у людей схильних до них.

Відео дня

Рецептів приготування кролика існує величезна кількість — кролик в сметані, з овочами, яблуками, а також кролик по-мальтійски, Фрікасе, з тальятелле у вині, по-італійськи з солодким перцем і маслинами.

Як приготувати кролика в сметані з травами?

Instagram - tastykox
Фото: Instagram - tastykox

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кролик — 800 г
  • Вино біле сухе — 1,5 склянки
  • Сметана — 1 склянка
  • Вершкове масло — 50 г
  • Лавровий лист — 1−2 шт.
  • Розмарин — 1−2 гілочки
  • Сіль, перець — за смаком

Розділуємо кролика на невеликі шматки і натираємо спеціями. У великій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо кролика (порцію м’яса, можливо, доведеться розділити на дві частини).

Обсмажуємо м’ясо з двох боків до золотистої скоринки.

В окремій ємності змішуємо біле вино зі сметаною.

Перекладаємо м’ясо в форму для запікання. Додаємо вино зі сметаною, лавровий лист, гілочки розмарину і накриваємо фольгою. Готуємо м’ясо 40−60 хвилин до готовності.

Подаємо кролика з соусом, який ми додавали при запіканні. Гарніром до кролика може бути картопляне пюре.

Instagram - novikova_food
Фото: Instagram - novikova_food

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X