3 інгредієнти та пару хвилин часу. Рецепт домашнього твердого сиру в мікрохвильовій печі

23 червня 2022, 05:05
Як приготувати домашній твердий сир у мікрохвильовій печі (Фото:fotovincek / depositphotos)

Як приготувати домашній твердий сир у мікрохвильовій печі (Фото:fotovincek / depositphotos)

Виявляється, твердий сир можна приготувати вдома за кілька хвилин. Сир, приготовлений у мікрохвильовій печі, здивує не лише гостей, а й домочадців.

Продукти, самостійно приготовлені вдома, набагато безпечніші та корисніші, ніж куплені в магазині. Кондитер та кулінарний блогер Лілія Цвіт поділилася рецептом домашнього твердого сиру, який можна приготувати у мікрохвильовій печі. Для приготування твердого сиру знадобиться лише два основних інгредієнти та ще трохи спецій за смаком. Процес приготування нескладний. З ним може впоратися навіть дитина.

Відео дня

Рецепт приготування домашнього сиру в мікрохвильовій печі

Інгредієнти на 1200 г твердого сиру:

  • сир (домашній) — 2400 г;
  • яйце — 2 шт;
  • сіль — 2 ч. л;
  • сода — 2 ч. л;
  • олія — 2 ст. л;
  • спеції за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Поставте сир у керамічній або скляній мисці в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Після закінчення часу — ретельно перемішайте. Розігрівайте сир у такий спосіб ще 2−3 рази.
  2. Після нагрівання сиру слід відкинути його на марлю та відцідити зайву рідину. Зачекайте, щоб стекла вся сироватка.
  3. До отриманого сиру додайте сіль, соду, яйце та олію. Збийте блендером.
  4. Отриману масу знову поставте в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Після закінчення часу сир потрібно ретельно перемішати. Цю процедуру потрібно повторювати до того часу, поки маса не почне злипатися і стане тягучою. На цьому етапі можна додати ще спецій та зелені.
  5. Коли сир стане однорідним і таким, що тягнеться, викладіть його в контейнер і утрамбуйте. Коли сир повністю охолоне, його можна вийняти з форми, розрізати на порційні шматки і подавати до столу.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X