3 інгредієнти та пару хвилин часу. Рецепт домашнього твердого сиру в мікрохвильовій печі

Як приготувати домашній твердий сир у мікрохвильовій печі (Фото:fotovincek / depositphotos)
Виявляється, твердий сир можна приготувати вдома за кілька хвилин. Сир, приготовлений у мікрохвильовій печі, здивує не лише гостей, а й домочадців.
Продукти, самостійно приготовлені вдома, набагато безпечніші та корисніші, ніж куплені в магазині. Кондитер та кулінарний блогер Лілія Цвіт поділилася рецептом домашнього твердого сиру, який можна приготувати у мікрохвильовій печі. Для приготування твердого сиру знадобиться лише два основних інгредієнти та ще трохи спецій за смаком. Процес приготування нескладний. З ним може впоратися навіть дитина.
Рецепт приготування домашнього сиру в мікрохвильовій печі
Інгредієнти на 1200 г твердого сиру:
- сир (домашній) — 2400 г;
- яйце — 2 шт;
- сіль — 2 ч. л;
- сода — 2 ч. л;
- олія — 2 ст. л;
- спеції за бажанням.
Спосіб приготування:
- Поставте сир у керамічній або скляній мисці в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Після закінчення часу — ретельно перемішайте. Розігрівайте сир у такий спосіб ще 2−3 рази.
- Після нагрівання сиру слід відкинути його на марлю та відцідити зайву рідину. Зачекайте, щоб стекла вся сироватка.
- До отриманого сиру додайте сіль, соду, яйце та олію. Збийте блендером.
- Отриману масу знову поставте в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Після закінчення часу сир потрібно ретельно перемішати. Цю процедуру потрібно повторювати до того часу, поки маса не почне злипатися і стане тягучою. На цьому етапі можна додати ще спецій та зелені.
- Коли сир стане однорідним і таким, що тягнеться, викладіть його в контейнер і утрамбуйте. Коли сир повністю охолоне, його можна вийняти з форми, розрізати на порційні шматки і подавати до столу.