Не відіграє жодної ролі. Який інгредієнт не слід додавати в каструлю при варінні макаронів

11 липня, 10:51
Як варити макарони, щоб вони не злипалися (Фото:Klaus Nielsen / pexels)

Як варити макарони, щоб вони не злипалися (Фото:Klaus Nielsen / pexels)

Здається, що зварити макарони зможе кожен. Однак приготувати вермішель так, щоб вона не злипалася, під силу лише досвідченим господаркам.

Незалежно від різновидів макаронів пагетті, ріжки, черепашки, павутинка, каннеллоні, локшина, філіні, равіолі та інші), всі вони варяться за одним і тим же принципом. Початківець кулінар ставить питання, скільки води потрібно набрати, коли краще солити макарони, як часто перемішувати вермішель і чи потрібно додавати масло при варінні. Редакція НВ розповість, як зварити макарони так, щоб вони не злипалися і який інгредієнт, всупереч поширеній думці, не треба додавати.

Відео дня

Чому макарони злипаються при варінні

При варінні макаронні вироби виділяють крохмаль, який у поєднанні з водою стає клейким. Якщо рідини в каструлі недостатньо, то в’язка рідина повністю покриватиме макарони і після остигання вони склеяться. Тому потрібно спочатку наливати велику кількість води. Якщо в процесі ви зрозуміли, що води виявилося замало, а крохмаль встиг розчинитись, можна долити киплячу воду в каструлю. Якщо макарони вже зварилися в малій кількості води, їх потрібно промити під прохолодною водою, щоб вимити весь крохмаль.

Навіщо додають олію у воду під час варіння макаронів

Багато хто користується одним лайфхаком, який, на поширену думку, може позбавити від прилипання макаронів. Однак, це не так. Додавання олії під час приготування макаронів буде марним і не вбереже вермішель від прилипання до дна каструлі або від злипання між собою. Насправді, додавання олії призведе до того, що ви лише дарма витратите її. Олію можна додати після того, як вермішель буде вже зварена.

Є ще один лайфхак, яким користуються досвідчені кулінари. Після варіння макаронів, не зливайте повністю воду, оскільки вона може стати в нагоді для поліпшення смакових якостей соусу, який ви подаватимете до вермішелі. Також не накривайте каструлю з вермішелью кришкою на весь час приготування. Кришка знадобиться лише до того моменту, поки вода не закипить. Раніше ми писали про те, як правильно варити макарони — секрети приготування на плиті, у мультиварці та мікрохвильовій печі.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X