Без замісу тіста. Рецепт ароматного угорського яблучного пирога від Ревізора

9 вересня 2020, 04:25

Ведуча Нового каналу Юлія Панкова розповіла, як приготувати угорський насипний пиріг з яблуками.

У багатьох національних кухнях світу існують варіації на тему яблучного пирога. Угорський пиріг, який також часто називають насипним або «пирогом три склянки» — улюблений варіант ведучої Ревізора, кулінара Юлії Панкової.

Відео дня

«Це смачний і незвичайний десерт, — зізнається ведуча. — Його унікальність полягає в особливості приготування, яке не вимагає замісу тіста. Усі інгредієнти використовуються в сухому вигляді. Таким чином, він по суті - насипний».

Насипний пиріг з яблуками

Юлія Панкова (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Юлія Панкова / Фото: Прес-служба Нового каналу

Інгредієнти:

  • 130 г пшеничного борошна
  • 150 г цукру
  • 160 г манної крупи
  • 7 г розпушувача
  • ½ ч.л. кориці
  • 120 г вершкового масла
  • 7 яблук

Приготування:

Змішайте в мисці борошно, манку, цукор, розпушувач і корицю.

Яблука очистіть від шкірки та натріть на крупній тертці.

Покладіть пергамент на дно форми для випікання та змастіть вершковим маслом.

Насипте на дно не товстим шаром суху суміш і розрівняйте. Потім покладіть зверху терті яблука і також розрівняйте.

Далі чергуйте шари так, щоб останнім був сухий. Зазвичай виходить три сухих і два яблучних.

Зверху натріть на тертку вершкове масло.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 40−45 хвилин. Скоринка повинна стати рум’яною.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X