Пісне меню 2021. Шість страв без м’яса, риби та яєць

17 березня 2021, 01:58

У гастрономічному плані піст передбачає повну відмову від м’ясних і молочних продуктів, яєць і часткову відмову від риби.

Великий піст в 2021 році почався в понеділок 15 березня і триватиме до суботи 1 травня. Під час посту заборонені продукти тваринного походження — м’ясо, риба, молоко, вершкове масло, а дозволені всі інші натуральні продукти — овочі, фрукти, гриби, бобові, крупи. Пропонуємо варіант пісного меню 2021 з шести смачних і корисних страв.

Відео дня

Грибний крем-суп. Густий суп з насиченим ароматом грибів відмінно зігріває і швидко готується. Найсмачніший грибний суп виходить з лісових білих грибів. Але також можна використовувати лисички, гливи і печериці. Гриби для супу можуть бути свіжі, заморожені, сухі і навіть мариновані. Пісний грибний суп можна також приготувати з додаванням гарбуза, брокколі або сочевиці.

Перець, фарширований баклажанами. Соковитий фарширований болгарський перець — прекрасна страва для Великого посту. Смачно, корисно і дуже доступно. За вмістом вітаміну С, болгарський перець програє тільки шипшині, що є хорошою профілактикою авітамінозу в весняний час. А начинка з баклажанів дозволить організму отримати дуже важливий в пісні дні рослинний білок.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Деруни з яблуками і соусом із солоних томатів. Картопляні оладки з яблуками за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенко здивують вас своїми смаковими поєднаннями. Солодкість яблука в дерунах буде врівноважуватися солоним томатним соусом.

Instagram - pp.salads
Фото: Instagram - pp.salads

Вінегрет класичний. Салат прекрасно доповнить пісне меню. Ця страва досить проста в приготуванні і складається з величезної кількості вітамінів — буряк, морква, картопля, цибуля. А основний принцип здорового пісного харчування — використання сезонних овочів свого регіону. У таких овочах більше вітамінів та інших корисних речовин, ніж в привізних або тепличних.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Борщ з в’яленою грушею. Смачний борщ можна приготувати не тільки з м’ясом. Без нього він виходить нітрохи не гіршим, а якщо додати в’ялену грушу — смак буде набагато цікавішим. Якщо ви до цих пір не пробували це поєднання, то обов’язково приготуйте на Великий піст борщ за рецептом автора онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар Євгенія Клопотенко.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Вівчарський пиріг з начинкою з сочевиці. Вегетаріанський пастуший пиріг готують з використанням сої або інших замінників м’яса, наприклад, тофу, кукурудзи, а також бобових — гороху і сочевиці. Виходить не менш смачно, а головне — дуже соковито.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X