Компот із сухофруктів. Як приготувати узвар на Різдво

6 січня, 02:54
Узвар — корисний напій і частина святкового столу на Різдво (Фото:Rawlik / Depositphotos)

Узвар — корисний напій і частина святкового столу на Різдво (Фото:Rawlik / Depositphotos)

Напій, який обов’язково повинен бути на різдвяному столі разом з традиційною кашею — кутею.

Узвар — це компот із різних сухофруктів з додаванням цукру, меду і іноді спецій. Назва напою походить від слова «заварювати». Для приготування напою найчастіше використовують сушені яблука, груші, курагу і чорнослив.

Відео дня

узвар

Узвар входить в список традиційних страв, які готують на різдвяний святвечір

Інгредієнти

Сушені яблука жменя

Сушені груші жменя

Чорнослив жменя

Родзинки жменя

Цукор за смаком

Інструкція приготування

  1. Сухофрукти ретельно промиваємо і заливаємо окропом, щоб вода їх злегка покривала. Даємо настоятися 30 хвилин.
  2. У каструлю з товстим дном наливаємо 3 літри води і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, кидаємо яблука і варимо 10 хв.
  3. Далі кидаємо в каструлю чорнослив і варимо ще 10 хвилин, після цього додаємо грушу і через 10 хвилин родзинки.
  4. Коли компот майже готовий, додаємо цукор і добре перемішуємо.
  5. Після приготування даємо компоту настоятися пару годин, щоб розкрився смак всіх інгредієнтів. Проціджуємо узвар через сито і наливаємо в глечик.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X