Компот із сухофруктів. Як приготувати узвар на Різдво

Узвар — корисний напій і частина святкового столу на Різдво (Фото:Rawlik / Depositphotos)
Напій, який обов’язково повинен бути на різдвяному столі разом з традиційною кашею — кутею.
Узвар — це компот із різних сухофруктів з додаванням цукру, меду і іноді спецій. Назва напою походить від слова «заварювати». Для приготування напою найчастіше використовують сушені яблука, груші, курагу і чорнослив.
узвар
Узвар входить в список традиційних страв, які готують на різдвяний святвечір
Інгредієнти
Інструкція приготування
- Сухофрукти ретельно промиваємо і заливаємо окропом, щоб вода їх злегка покривала. Даємо настоятися 30 хвилин.
- У каструлю з товстим дном наливаємо 3 літри води і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, кидаємо яблука і варимо 10 хв.
- Далі кидаємо в каструлю чорнослив і варимо ще 10 хвилин, після цього додаємо грушу і через 10 хвилин родзинки.
- Коли компот майже готовий, додаємо цукор і добре перемішуємо.
- Після приготування даємо компоту настоятися пару годин, щоб розкрився смак всіх інгредієнтів. Проціджуємо узвар через сито і наливаємо в глечик.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life