На Трійцю і не тільки. 10 цікавих страв із зеленню

18 червня 2021, 05:57

Зелень, зелень і ще раз зелень! Ідеї зелених страв на Трійцю — борщ, соус, коржі, млинці, омлет і м’ясо.

У 2021 році Трійця випадає на неділю 20 червня. Трійця настає рівно через 50 днів після свята Великодя і прославляє Пресвяту Трійцю — Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. Традиційно на свято готують страви з великою кількістю зелені - салати, супи, борщі, оладки, рибу і м’ясо. Пропонуємо добірку зелених страв на святковий стіл або для щоденного раціону.

Відео дня

1 Зелений борщ зі шпинатом

Зелений борщ на овочевому бульйоні зі шпинатом, яйцем, петрушкою і зеленою цибулею. Борщ виходить легким, але з насиченим смаком.

2 Омлет куку сабзі

Куку сабзі можна назвати омлетом, коржем або великим млинцем. Готують блюдо з великої кількості зелені - кінза, петрушка, кріп, а також яєць і спецій.

3 Чахохбілі

Грузинську страву чахохбілі готують з курчати або фазана з прянощами і травами. Для чахохбілі використовують два види базиліку, кінзу, тархун і молодий часник.

Instagram - palitra_vkusa_food_blog
Фото: Instagram - palitra_vkusa_food_blog

4 Оладки із зелені

Іранські трав’яні оладки готують із зелені, яка завжди є у всіх в холодильнику. Кріп, базилік, кінза — підійде будь-яка зелень, що залишилася.

5 Коржі кутаби

Мікс зелені - це начинка для азербайджанських коржів. Для страви використовують базилік, зелену цибулю, петрушку, шпинат, щавель, кріп, кінзу, м’яту.

6 Соус схуг

Соус схуг називають зеленою аджикою. Його готують із зеленого перцю чилі, кінзи і петрушки, він підійде до будь-яких м’ясних і рибних гриль страв.

7

Фалафель із зеленню

Сезонним рецептом фалафелю із зеленню поділилася нутріціолог Анастасія Голобородько. При цьому вона пояснила, як зробити фалафель максимально корисним.

8

Заливний пиріг з яйцем та зеленню

Цей простий пиріг від Лізи Глінської не містить глютену, підходить вегетаріанцям, а ще він просто поживний і смачний.

9

Римський пиріг із зеленню й овочами

Пиріг з овочами, зеленню й білим вином від Guardian чудово підійде для пікніків.

10 Ризотто з кропивою

Кропиву прийнято їсти молодою, до цвітіння, навесні - на початку літа, пізніше вона вже не підходить для їжі. Зберіть в лісі верхівки й приготуйте їх за італійським рецептом risotto alle ortiche.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X