Три рецепти варення з абрикосів

15 липня 2020, 01:34

З цими простими та швидкими рецептами абрикосових заготовок впорається кожен бажаючий

Абрикос — такий же символ літа, як шкільні канікули, тополиний пух і дача. І якщо ви раптом стали власником величезної кількості фруктів, питання, що з усім цим робити, виникне сам собою. Отже, ось вам три перевірених рецепти заготовок, які допоможуть утилізувати абрикоси без особливих зусиль і швидко.

Відео дня

Абрикосове варення-п'ятихвилинка

Не лякайтеся, мова йде про найпростішу п’ятихвилинку — ми ж обіцяли тільки швидкі варіанти, чи не так? Вам знадобляться ваші абрикоси, цукор з розрахунку 300 г на 1 кг фруктів, а також простерилізовані банки та кришки. Помийте абрикоси, видаліть кісточки, засипте м’якоть цукром і залиште на півдоби. За цей час фрукти дадуть сік, а вам залишиться тільки нагріти все це на швидкому вогні до кипіння, проварити протягом п’яти хвилин, розлити по банках і закатати.

Абрикосовий джем

Фрукти вимити, видалити кісточки і подрібнити в м’ясорубці або блендері. Це робиться для того, щоб джем мав ідеально однорідну текстуру, на відміну від варення. Потім засипати масу цукром з розрахунку 1: 1, а також додати трохи ваніліну. Масу залишити до тих пір, поки не пустить сік, а потім поставити на повільний вогонь і варити. Процес займе мінімум півгодини — в залежності від необхідної густоти. В кінці варення остудити, розлити по банках і закатати.

Конфітюр з абрикосів, апельсинів і лимонів

З кг абрикосів вимити, видалити кісточки, а м’якоть розім'яти. Два апельсина і лимон прокрутити на м’ясорубці разом з шкіркою. Потім змішати і всипати в масу 2 кг цукру і залишити на пару годин. Після того як фрукти пустять сік, все разом проварити протягом півгодини і розлити по заздалегідь простерилізованим банкам.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X