З повітряним кремом. Як приготувати торт медяник
Медові коржі, які тануть у роті, з ніжним сметанним кремом — смак медяника знайомий кожному з дитинства.
Рецептів медяника існує безліч — зі сметаною, зі згущеним молоком, із заварним кремом. Торт можна прикрашати горіхами, чорносливом, інжиром і іншими свіжими ягодами і фруктами. Але головним інгредієнтом десерту є мед, тому дуже важливо вибрати якісний та максимально натуральний.
Торт Медяник: рецепт
Складові:
Для тіста:
- мед (квітковий, липовий) — 3 ст. л.
- яйце — 2 шт.
- цукор — 150 г
- вершкове масло — 100 г
- борошно — 500 г
- сода — 1 ч. л.
Для крему:
- сметана — 800 г
- цукор — 250 г
- волоські горіхи — 100 г
Секрети приготування коржів для медяника
Приготування тіста для медяника на водяній бані, робить коржі дуже м’якими і повітряними. Не варто використовувати для коржів гречаний або акацієвий мед, так коржі можуть гірчити.
Як зробити коржі для медяника? Збиваємо міксером яйця разом з цукром. Додаємо в ємність розм’якшене вершкове масло і ще раз добре збиваємо міксером.
Додаємо мед і знову збиваємо. Ставимо отриману масу на водяну баню і чекаємо поки з’явиться піна. Після цього знімаємо з вогню, додаємо соду і повертаємо на водяну баню ще на 5 хв. Суміш постійно помішуємо.
Даємо суміші охолонути і додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто і прибираємо його в холодильник на 40 хв. Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо і надаємо форму тарілкою.
Розігріваємо духовку до 200 ° C. Викладаємо тісто на пергамент, проколюємо виделкою і відправляємо в духовку. Випікаємо коржі по черзі 5−7 хв., після чого дістаємо з духовки і даємо коржам охолонути.
Із залишків тіста робимо корж і випікаємо його 15 хв. в духовці, корж повинен бути темним. Коли корж буде готовий, подрібнюємо його до стану дрібної крихти.
Приготування крему для медяника
Сметана для крему повинна бути свіжою і з високим відсотком жирності, тоді крем вийде повітряним. Якщо сметана буде дуже рідкою, між коржами не буде достатнього прошарку.
Змішуємо сметану з цукром і добре збиваємо все міксером. Замість цукру можна брати цукрову пудру, тоді крем буде ще ніжнішим. Також в крем можна додати варення, цукати, какао або подрібнені фрукти.
Як приготувати торт медяник: заключний етап
Викладаємо на плоске блюдо трохи крему і перший корж. Змащуємо корж кремом, далі кладемо наступний корж і знову змащуємо кремом. Посипаємо корж подрібненими волоськими горіхами (можна додавати не в кожен шар, а через один).
Коли торт буде готовий, посипаємо верхній шар волоськими горіхами і крихтою. Ставимо торт в холодильник на 3 години.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.