З безе і крему. Як приготувати торт Графські руїни за класичним рецептом

30 травня 2020, 00:12

Торт із романтичною назвою — Графські руїни за класичним рецептом готують із безе і масляного крему зі згущеним молоком.

Незвичайна назва торта пояснюється його формою - основу торта викладають із безе невеликою гіркою, що нагадує руїни середньовічного замку. Графські руїни відносять до простих десертів - торт складається з повітряного безе і ніжного крему з вершкового масла і згущеного молока. Не в класичних рецептах можуть використовувати бісквіт. Зовнішній вигляд торта може бути абсолютно різним - десерт можуть прикрашати тертим або рідким шоколадом, горіхами, ягодами або фруктами.

Відео дня

Як приготувати торт Графські руїни?

Складові:

  • яйце - 4 шт.
  • цукор - 1 склянка
  • вершкове масло - 300 г
  • згущене молоко - 1 банка
  • лимонна кислота - дрібка
  • гіркий шоколад - 100 г
  • молоко - 50 мл

1. Готуємо безе

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник на 40-50 хв, коли охолонуть, збиваємо їх міксером в пишну піну. Через пару хвилин додаємо лимонну кислоту і стакан цукру, продовжуючи збивати. Суміш повинна бути щільною.

Розігріваємо духовку до 100 °C. Деко застилаємо пергаментним папером і акуратно викладаємо безе за допомогою кондитерського мішка або ложкою. Відправляємо деко в розігріту духовку і випікаємо 1-1,5 години. Важливо не відкривати духовку під час готування. Остужаємо безе також в духовці.

2. Готуємо крем

Поки безе в духовці, можна приготувати масляний крем. Для цього 300 г м'якого вершкового масла збиваємо міксером зі згущеним молоком. Крем повинен бути пишним.

3. Збираємо торт

Викладаємо на плоске блюдо перший шар безе і змащуємо кремом. Потім ще один шар безе і шар крему, і так викладаємо гіркою, поки не закінчиться безе.

4. Прикрашаємо торт

Шоколад розламуємо на невеликі шматочки. Молоко нагріваємо, але не кип'ятимо. Додаємо молоко до шоколаду і швидко розмішуємо. Охолоджуємо глазур і поливаємо торт. Додатково торт можна прикрасити полуницею, стружкою кокоса або мигдальними пластівцями. Готовий торт ставимо в холодильник.

Показати ще новини
Радіо NV
X