З баклажанами і солодким перцем. Рецепт теплого салату для пісного меню

29 лютого 2020, 02:04

Теплий салат з баклажанами, морквою і болгарським перцем відмінно підійде для пісного меню 2020.

Пісне меню виключає з раціону досить багато звичних нам продуктів - м'ясо, яйця, сир і навіть рибу не можна їсти в необмеженій кількості. Але організму потрібно багато поживних речовин, щоб підтримувати ослаблений взимку імунітет. Термічно оброблені овочі в цьому випадку - прекрасне рішення.

Відео дня

В овочах міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а термічна обробка допомагає кращому засвоєнню корисних речовин. Крім того, баклажан є відмінним джерелом рослинного білка, що в піст дуже важливо.

Як приготувати теплий салат з баклажанами, морквою і болгарським перцем?

Інгредієнти:

  • Баклажан - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Соус соєвий - 1 ст. л.
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Кунжут - 1 ч. Л.
  • Сіль і перець - за смаком
  • Оливкова олія - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Миємо баклажани і нарізаємо їх соломкою. Солимо овочі і чекаємо, поки баклажани пустять сік.

Болгарський перець нарізаємо соломкою приблизно такого ж розміру, як і баклажани.

Моркву натираємо на середній тертці або нарізаємо дуже тонкою соломкою.

Розігріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо баклажани близько 5-10 хвилин. Далі додаємо моркву і готуємо ще близько 5 хвилин, періодично помішуючи овочі.

Поки овочі смажаться, робимо заправку. Для цього в невеликій ємності змішуємо дрібно нарізану петрушку, роздавлений в пресі часник, сік лимона, соєвий соус, кунжут, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Готові овочі викладаємо на тарілку і поливаємо зверху заправкою. Теплий салат готовий!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X