У томатно-сметанному соусі. Як приготувати тефтелі з рисом

22 лютого 2020, 06:48

М’ясні кульки можна зустріти в багатьох кухнях світу під різними назвами — тефтелі, фрикадельки, аранчіні, мітболи.

Тефтелі готують із м’ясного фаршу, рису, цибулі та яйця, також в рецепт можуть додавати хліб, зелень і різні спеції. Панірувальні сухарі використовують, коли потрібно отримати тефтелі з хрусткою скоринкою. М’ясні тефтелі найчастіше роблять із суміші свинячого і яловичого фаршу, але також тефтелі можу бути рибні, курячі або з індички.

Відео дня

За допомогою соусів в звичну страву можна внести різноманітність. Тефтелі можуть подавати під сметанним соусом, томатним, часниковим, вершковим, грибним.

Як приготувати тефтелі з рисом в духовці?

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Фарш — 500 г (свинина і яловичина)
  • Рис — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Сіль, перець, сухий часник — за смаком

Для підливи:

  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Борошно — 1 ст. л.

Цибулю подрібнюємо і змішуємо з фаршем, додаємо остиглий рис, яйце, сіль, перець і сухий часник. Ретельно все перемішуємо і злегка відбиваємо фарш.

Формуємо руками невеликі тефтелі і кладемо їх на деко, застелене пергаментним папером. Готуємо тефтелі при температурі 180−200 ºC близько 25−35 хвилин.

Поки готуються тефтелі, робимо томатно-сметанний соус. Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо цибулю і моркву на олії або вершковому маслі, додаємо томатну пасту, сметану, борошно. Наливаємо в сковороду трохи гарячої води і добре перемішуємо все. Через 5 хвилин знімаємо сковороду з вогню.

Дістаємо деко з духовки, поливаємо тефтелі соусом і ставимо в духовку ще на 20−30 хвилин. М’ясні тефтелі з рисом готові!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X