З повітряного тіста. Як приготувати ніжний яблучний пиріг на кефірі
Ніжний яблучний пиріг, який не потребує екзотичних інгредієнтів або довгого приготування.
Пиріг з яблуками — випічка, яку люблять у всьому світі. НВ Style писав про віденський штрудель з яблуками, французький яблучний Тарт Татен, тосканський пиріг із яблуками і розмариновим сиропом та міланську шарлотку з морозивом. Пропонуємо рецепт яблучного пирога на кефірі, який відрізняється від класичної шарлотки більш повітряним тістом і м’яким смаком.
Яблучний пиріг на кефірі. Рецепт пирога
Для яблучного пирога на кефірі необхідно взяти не кислі яблука, як для класичної шарлотки, а солодкі. Також важливо врахувати, що кефір повинен бути теплим, інакше бісквіт з яблуками не вийде повітряним.
Інгредієнти для пирога:
- яблука — 6 штук
- борошно — 2 склянки
- кефір — 1 склянка
- яйця — 3 штуки
- цукор-пісок — 1 склянка
- розпушувач — 1 чайна ложка

Етап № 1 — підготовлення інгредієнтів
Очищаємо яблука від шкірки і насіння, нарізаємо тонкими скибочками.
Етап № 2 — приготування тіста
Щоб пиріг вийшов повітряним, борошно обов’язково потрібно просіяти. Далі збиваємо яйця з цукром, додаємо розпушувач і теплий кефір. Поступово всипаємо борошно і акуратно перемішуємо. Якщо розмішувати тісто занадто активно, шарлотка з яблуками вийде не дуже пишною.
Етап № 3 — випікаємо пиріг
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо частина тіста. Акуратно викладаємо в тісто яблука і виливаємо тісто, яке залишилося. Випікаємо шарлотку з яблук в духовці 50 хвилин при температурі 180 °C. При подачі пиріг можна посипати цукровою пудрою або цукатами.