З лисичками. Як приготувати вегетаріанський грибний суп
Зараз триває другий в році сезон лисичок, а тому саме час приготувати ароматний суп із цих грибів.
Грибний суп — досить популярна перша страва, що готується на основі овочевого бульйону, молока чи вершків. Іноді в нього кладуть м’ясо чи варять на м’ясному бульйоні, але в основному — це вегетаріанська страва.
З кінця серпня до початку жовтня — другий сезон лисичок після червневого. Поки ці гриби ще є у свіжому вигляді, варто приготувати з них простий і ніжний грибний суп.
Рецепт грибного супу
Інгредієнти:
- 150 г лисичок
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- Вода
- Рослинна олія
- Спеції
- Зелень
- За бажанням можна додати крупу, наприклад, рис
Приготування:
Почистіть моркву та дрібно її наріжте. Так само наріжте цибулю. Почистіть картоплю і наріжте її довільними шматками, можна крупно.
Добре промийте гриби і, якщо вони великі, наріжте. Якщо ж гриби дрібні, можна залишити їх цілими.
У каструлю налийте олію та на невеликому вогні обсмажте в ній цибулю та моркву близько 2 хвилин. Потім додайте гриби й теж трохи обсмажте їх протягом 2−3 хвилин.
Залийте в каструлю воду, гарно все перемішайте, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Посоліть закипілий суп і додайте картоплю, а також, за бажанням — крупу.
Накрийте каструлю кришкою та варіть суп ще близько 15 хвилин.
Заправте суп улюбленими спеціями і подавайте зі свіжою зеленню.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life