З лисичками. Як приготувати вегетаріанський грибний суп

26 вересня 2020, 03:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Зараз триває другий в році сезон лисичок, а тому саме час приготувати ароматний суп із цих грибів.

Грибний суп — досить популярна перша страва, що готується на основі овочевого бульйону, молока чи вершків. Іноді в нього кладуть м’ясо чи варять на м’ясному бульйоні, але в основному — це вегетаріанська страва.

Відео дня

З кінця серпня до початку жовтня — другий сезон лисичок після червневого. Поки ці гриби ще є у свіжому вигляді, варто приготувати з них простий і ніжний грибний суп.

Рецепт грибного супу

Інгредієнти:

  • 150 г лисичок
  • 3 картоплини
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Вода
  • Рослинна олія
  • Спеції
  • Зелень
  • За бажанням можна додати крупу, наприклад, рис

Приготування:

Почистіть моркву та дрібно її наріжте. Так само наріжте цибулю. Почистіть картоплю і наріжте її довільними шматками, можна крупно.

Добре промийте гриби і, якщо вони великі, наріжте. Якщо ж гриби дрібні, можна залишити їх цілими.

У каструлю налийте олію та на невеликому вогні обсмажте в ній цибулю та моркву близько 2 хвилин. Потім додайте гриби й теж трохи обсмажте їх протягом 2−3 хвилин.

Залийте в каструлю воду, гарно все перемішайте, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Посоліть закипілий суп і додайте картоплю, а також, за бажанням — крупу.

Накрийте каструлю кришкою та варіть суп ще близько 15 хвилин.

Заправте суп улюбленими спеціями і подавайте зі свіжою зеленню.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X