З фрикадельками. Як приготувати ситний смачний суп для всієї родини

1 грудня 2020, 03:17
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Автор: Лілія Вітюк

Суп з фрикадельками — проста і зрозуміла страва, якою можна нагодувати всю сім'ю. Крім того, з його приготуванням впорається кожен.

Всі рецепти супів з фрикадельками схожі, адже будь-які варіації готуються на одних і тих же продуктах - м'ясному фарші, овочах і вермішелі або крупі. Але в залежності від нюансів смак конкретної страви може істотно відрізнятися. Публікуємо три рецепта смачних і швидких супів з маленькими м'ясними мітболами.

Відео дня

Суп з фрикадельками і вермішеллю: рецепт

Інгредієнти:

  • 400 г фаршу
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 картоплини
  • 2/3 склянки вермішелі
  • 1 яйце
  • 30 г вершкового масла
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • 1 болгарський перець
  • за смаком сіль, спеції і зелень

Приготування:

1. В окремій ємності змішайте фарш з яйцем, дрібно нарізаною маленької цибулиною, дрібкою чорного перцю. Ретельно вимішайте.

2. З отриманого фаршу скачайте невеликі кульки (діаметром 3-4 см) і відправте їх у холодильник.

3. На вершковому маслі обсмажте до м'якості цибулю і моркву. Потім дістаньте зі сковороди овочі і на тій самій олії обсмажте фрикадельки. Якщо масла мало, варто додати трохи рослинного.

Макарони або вермішель для супу можна вибирати будь-якої форми (Фото: alisafarov / depositphotos.com)
Макарони або вермішель для супу можна вибирати будь-якої форми / Фото: alisafarov / depositphotos.com

4. У каструлю налити води, покласти нарізану картоплю і лавровий лист, сіль за смаком і довести до кипіння. Через пару хвилин після закипання додати в каструлю моркву, цибулю, нарізаний болгарський перець і фрикадельки. Залишки масла також можна додати в суп.

5. Коли картопля буде майже готовою, додати в суп вермішель і приправи. Добре перемішати. Через кілька хвилин зняти суп з вогню і додати посічену зелень.

Суп з фрикадельками і рисом: рецепт

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки рису
  • 500-600 г домашнього фаршу (свинина з яловичиною)
  • 3-5 картоплин
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику
  • Лавровий лист
  • Сіль, мелений перець, свіжа зелень за смаком
  • Оливкова або рослинна олія

Приготування:

1. На великий вогонь ставимо каструлю з холодною водою.

2. Картоплю очищаємо, нарізаємо і залишаємо в ємності з холодною водою. Також очищаємо моркву і натираємо її на тертці і нарізаємо цибулю дрібним кубиком.

3. У фарш додаємо сіль, перець, дрібно нарізаний часник і ретельно перемішуємо. Поруч з мискою з фаршем ставимо ще одну - з чистою холодною водою. Там потрібно буде обполіскувати руки, перед тим, як формувати фрикадельки, щоб маса не прилипала до рук. Формуємо невеликі мітболи.

4. Коли вода в каструлі закипить, закидаємо туди фрикадельки. Паралельно на вогонь ставимо сковороду на середній вогонь і розігріваємо в ній рослинну олію. Обсмажуємо цибулю і моркву приблизно 5 хвилин до легкої золотистої і солимо.

5. Коли фрикадельки почнуть спливати на поверхню, в воду треба додати лаврові листи. Потім дістати їх і перекласти в каструлю підсмажені овочі, сиру картоплю і заздалегідь промитий рис. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо до готовності крупи.

Фрикадельки можна просто проварити, а можна попередньо обсмажити (Фото: Instagram.com/tosha_homecook_recipe)
Фрикадельки можна просто проварити, а можна попередньо обсмажити / Фото: Instagram.com/tosha_homecook_recipe

7. Знімаємо суп з вогню, додаємо посічену зелень. Накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися суп з фрикадельками на 5-10 хвилин.

Суп з фрикадельками в мультиварці: рецепт

Інгредієнти:

  • 6-7 шт. картоплі
  • 400 г фаршу з свинини
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • пучок кропу
  • 1 ст. л. масло рослинне
  • лист лавровий
  • перець духмяний
  • сіль
  • Приправа для фаршу або м'яса
  • 1 яйце
  • 2.5 л води

Приготування:

1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. В мультиварці включити режим «Смаження» і налити рослинної олії. Обсмажити овочі при відкритій кришці приблизно 10 хвилин.

2. Картоплю почистити, нарізати кубиком і покласти в чашу мультиварки. Додати воду і виставити програму «Варка» або «Суп» на 1 годину.

Суп з фрикадельками люблять навіть найдосвідченіші гурмани - діти (Фото: semenovp / depositphotos.com)
Суп з фрикадельками люблять навіть найдосвідченіші гурмани - діти / Фото: semenovp / depositphotos.com

3. В окремій ємності змішати фарш, яйце, сіль і приправу. Добре перемішати і відставити на півгодини. Потім з фаршу скачайте кульки завбільшки з невеликий волоський горіх. За 20 хвилин до закінчення програми вкиньте їх у суп. За 5 хвилин до закінчення програми додайте сіль, лавровий лист, запашний перець. Коли суп буде готовий, додайте свіжу зелень.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X