На м’ясному бульйоні. Класичний рецепт збірної солянки
Солянка — це суп на м’ясному, рибному або грибному бульйоні зі спеціями та різними видами м’яса. Розповідаємо, як приготувати наваристий суп з м’ясом.
Збірна солянка є набором великої кількості на перший погляд непоєднуваних продуктів, які проте створюють насичений і яскравий смак. До складу солянок входять солоні огірки, томати, маслини, лимон, цибуля, лавровий лист і суміш м’яса, риби або грибів.
Рецепт солянки
Інгредієнти:
- 300 г свинини
- 300 г яловичини
- 2−3 сосиски або 200 г ковбаси
- 3 солоні огірки
- 1 цибуля
- 2 ст.л. томатної пасти
- 100 г маслин або оливок без кісточок
- Кілька скибочок лимона
- Рослинна олія
- Спеції за смаком
- Свіжа зелень для подачі
- Сметана за бажанням
Приготування:
Спершу вимийте м’ясо та зваріть наваристий бульйон зі свинини та яловичини. Для цього заливайте м’ясо холодною водою, а не окропом. Паралельно приготуйте заправку з цибулі, огірків, томатної пасти та маслин, протушкувавши суміш на сковороді близько 10 хвилин.
Коли бульйон звариться, дістаньте з нього м’ясо та наріжте короткою соломкою. Так само наріжте сосиски чи ковбасу.
Потім додайте порізане м’ясо та заправку в бульйон і проваріть все разом ще близько 10 хвилин.
Традиційно страва подається зі скибочками лимона, свіжою зеленню та сметаною.
Смачного!