На м’ясному бульйоні. Класичний рецепт збірної солянки

2 вересня 2020, 04:00

Солянка — це суп на м’ясному, рибному або грибному бульйоні зі спеціями та різними видами м’яса. Розповідаємо, як приготувати наваристий суп з м’ясом.

Збірна солянка є набором великої кількості на перший погляд непоєднуваних продуктів, які проте створюють насичений і яскравий смак. До складу солянок входять солоні огірки, томати, маслини, лимон, цибуля, лавровий лист і суміш м’яса, риби або грибів.

Відео дня

Рецепт солянки

Інгредієнти:

  • 300 г свинини
  • 300 г яловичини
  • 2−3 сосиски або 200 г ковбаси
  • 3 солоні огірки
  • 1 цибуля
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 100 г маслин або оливок без кісточок
  • Кілька скибочок лимона
  • Рослинна олія
  • Спеції за смаком
  • Свіжа зелень для подачі
  • Сметана за бажанням

Приготування:

Спершу вимийте м’ясо та зваріть наваристий бульйон зі свинини та яловичини. Для цього заливайте м’ясо холодною водою, а не окропом. Паралельно приготуйте заправку з цибулі, огірків, томатної пасти та маслин, протушкувавши суміш на сковороді близько 10 хвилин.

Коли бульйон звариться, дістаньте з нього м’ясо та наріжте короткою соломкою. Так само наріжте сосиски чи ковбасу.

Потім додайте порізане м’ясо та заправку в бульйон і проваріть все разом ще близько 10 хвилин.

Традиційно страва подається зі скибочками лимона, свіжою зеленню та сметаною.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X