І для вегетаріанців. Рецепт пісного пирога з сухофруктами
Пиріг без цукру, вершкового масла і яєць сподобається людям, які дотримуються посту або здорового харчування.
Солодкий пиріг без цукру і яєць дуже простий у приготуванні. Всі інгредієнти натуральні і легко доступні. Завдяки сухофруктам в складі пирога — фініки, родзинки і чорнослив, він виходить солодким і без використання цукру. Насіння соняшнику, кунжуту і горіхи додають десерту поживної цінності.
Пісний пиріг без яєць і вершкового масла: рецепт
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Фініки, ізюм, чорнослив — 200 г
- Соняшникове насіння — 50 г
- Кунжут — 50 г
- Волоські горіхи — 50 г
- Яблучний сік — 1 склянка
- Борошно — ¾ склянки
- Розпушувач — ½ ч. л.
Сухофрукти добре миємо й обсушуємо. Подрібнюємо фініки і чорнослив в блендері або кухонному комбайні (не до стану кашки).
Додаємо до сухофруктів соняшникове насіння, кунжут і подрібнені волоські горіхи і добре перемішуємо.
Заливаємо суміш склянкою яблучного соку і залишаємо на деякий час в холодильнику.
Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 180−200 ° С.
Додаємо борошно в суміш із сухофруктами і ще раз добре перемішуємо. Отриману суміш викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Випікаємо пиріг близько 20−30 хвилин.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life